Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Smart City Expo World Congress 2021 posarà el focus en les metròpolis postpandèmia
  • CA

Els principals experts i empreses internacionals en el disseny de ciutats intel·ligents tenen una cita a Smart City Expo World Congress (SCEWC), la cimera mundial sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents organitzada per Fira de Barcelona, que arrenca el 16 de novembre a Barcelona fins el 18 de novembre i que acollirà el recinte firal.

Seran més de 400 expositors i 300 ponents, i sota el lema We are the cities we make, el saló i congrés reflexionaran sobre la transformació que estan vivint les metròpolis després de la pandèmia i la necessitat d’adaptar les ciutats a les necessitats dels seus ciutadans, fins i tot més que abans. Tot plegat, quan s’arriba al desè aniversari d’aquest esdeveniment de prestigi mundial.

Coneixements transversals: vuit eixos temàtics

Tecnologies, Energia i Medi ambient, Mobilitat, Governança, Vida i Inclusió, Economia, Infraestructures i edificis, i Seguretat i protecció seran els eixos temàtics d’una cimera que abordarà temes com Intel·ligència Artificial , Digital Twins, nous models energètics, espais verds, low carbon, micro mobilitat i mobilitat compartida, participació ciutadana, infraestructures crítiques, ètica i privacitat a la ciutat, i seguretat urbana i emergències. Tot plegat, per oferir un dibuix precís de com poden ser les ciutats del futur proper, que de ben segur estarà condicionat per la sacsejada que ha fet la Covid-19 en tots els àmbits del a vida dels ciutadans del món.

El Congrés reunirà els principals experts en smart cities del món FIRA DE BARCELONA

“Els últims mesos han canviat les prioritats de la majoria de les ciutats i és el moment de reflexionar sobre aquests canvis i abordar una nova etapa. Sempre ens hem sentit orgullosos i privilegiats de contribuir a la transformació de les ciutats de tot el món, però ara més que mai”, explica el director de l’Smart City Expo World Congress, Ugo Valenti.

El saló serà una ocasió única per descobrir els últims productes i tecnologies de les principals companyies del sector, entre les quals, Abertis Mobility Solutions, Cisco, City Possible by Mastercard, FCC Environment, Huawei, Microsoft, Motorola, Seat, Smart Ports: Piers of the Future i Ubiwhere. Així mateix, moltes ciutats i països mostraran els seus projectes i iniciatives recents, com ara els d’Alemanya, Argentina, Àustria, Barcelona, Bèlgica, Berlín, Brasil, Buenos Aires, Canadà, Xile, Colòmbia, Estònia, Finlàndia, França, la Haia, Holanda, Índia, Indonèsia, Iran, Itàlia, Letònia, Noruega, París, Polònia, Suècia i Estats Units, entre altres.

Reunió de l’Organització de Ciutats i Governs Locals Units

Però el SCEWC anirà més enllà i també acollirà la reunió anual de l’Organització de Ciutats i Governs Locals Units (UCLG), la xarxa global més gran de ciutats i governs locals, regionals i metropolitans. UCLG reunirà el seu World Council a Barcelona, sota el títol Ciutats i Territoris Intel·ligents, Pilars de l’Agenda Comú, per definir l’estratègia del moviment municipal i la seva contribució a l’Agenda Comuna de l’ONU. El Consell Mundial està format per 342 representants de 97 països del món.

L’Smart City Expo World Congress arriba enguany a la seva desena edició FIRA DE BARCELONA

Dos esdeveniments nous: Tomorrow.Mobility i PUZZLE X

La col·laboració entre sectors industrials ha estat una de les prioritats de SCEWC des dels seus inicis. L’edició 2021 enfortirà el paper del certamen com a plataforma mundial per a l’intercanvi de coneixement i ampliarà el seu abast en acollir dos nous esdeveniments:

Tomorrow.Mobility se centrarà en promoure el disseny i l’adopció de nous models de mobilitat urbana sostenible. L’esdeveniment està coorganitzat per EIT Urban Mobility, una iniciativa de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia, organisme de la Unió Europea, i compta amb el suport d’importants empreses i institucions. Tomorrow.Mobility World Congress vol convertir-se en el referent mundial en aquest camp i anar més enllà d’un esdeveniment únic, ja que el projecte inclou la creació d’una plataforma de coneixement online activa durant tot l’any i un centre d’innovació establert a Barcelona que reuneixi als principals actors de la indústria.

Per la seva banda, PUZZLE X té com a objectiu aprofitar el potencial dels anomenats Frontier Materials per resoldre alguns dels desafiaments a què s’enfronta la societat. La iniciativa inclou un esdeveniment anual i una incubadora d’empreses per donar suport a les noves empreses de Materials Deep Tech, atreure inversions i construir un ecosistema global. Els Frontier Materials, o materials avançats i de frontera, inclouen materials quàntics, materials de baixa dimensió, materials 2D com el grafè, materials avançats i compostos intel·ligents, i tenen un gran impacte en indústries com Energia, Mobilitat, Salut, Transport, Construcció, Electrònica, Tèxtil i Connectivitat , entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa