Una narcobarraca situada en un passatge del Poble-sec. És el cas detectat pels Mossos d’Esquadra, que persegueixen els fenòmens paral·lels que van sorgint a mesura que es controlen els narcopisos, que consideren ara mateix residuals a Ciutat Vella. 

Investigadors de la comissaria de Sants-Montjuïc, amb membres de l’àrea regional de recursos operatius (ARRO) i de la unitat canina, tenien vigilada una barraca del passatge Vinyeta, a la falda de Montjuïc perquè s’estava utilitzant per vendre-hi droga, amb la particularitat que els compradors la consumien allà mateix per evitar ser escorcollats per la policia al carrer. És a dir: exactament igual que amb els narcopisos.

A l’exterior, sempre hi havia membres de la banda que vigilaven els accessos per si s’hi acostava la policia. De fet, les mesures de seguretat que prenia el grup els va permetre reaccionar a l’arribada dels Mossos i un dels implicats va llençar una bossa cap a la teulada de la casa del costat abans que la policia pogués arribar-hi. Després es va estar buscant la bossa i els gossos de la unitat caninca van marcar la zona, però la vegetació i la brutícia acumulada va fer impossible localitzar el paquet.  

Tot i no poder confiscar drogues, els investigadors havien reunit prou proves sobre el tràfic d’heroïna i cocaïna a la barraca perquè l’operació d’ahir, autoritzada per un jutge, els permetés detenir sis persones. Se’ls imputa un delicte de tràfic de drogues però també de pertinença a un grup criminal organitzat, fet que implica penes de presó més altes en cas de judici i condemna. 

El Poble-sec, igual que el barri de Sant Antoni i la Mina són algunes de les àrees més afectades per la diàspora dels traficants que ha provocat la pressió policial sobre Ciutat Vella, fins al punt que la conselleria d’Interior ja ha anunciat un pla de xoc al barri de Sant Adrià, ja que també en té un de previst al conjunt de Barcelona.

Nou comentari

Més notícies

Cinc llauners detinguts per vendre drogues als turistes en un pis del Raval

L'operació ha sigut conjunta dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana

Veïns del Raval denuncien el consum de drogues un diumenge al matí a un parc infantil

Els residents dels carrers de'n Robador, Picalquers i Roig demanen que es tanqui a la nit la zona infantil de la plaça Salvador Seguí
La Guàrdia Urbana va trobar 3.600 euros en efectiu i marihuana i haixix. | GUB

L’enxampen amb el mòbil al volant i acaba detingut per tràfic de drogues

La Guàrdia Urbana va trobar 3.600 euros en efectiu, 103 grams de marihuana i 26 de haixix al cotxe

Batlle anuncia que Barcelona col·laborarà amb el pla de xoc contra la droga a la Mina

El tinent d'alcaldia de Seguretat ja ha trucat a l'alcalde de Sant Adrià i es reuniran al setembre

‘Checkpoints’ de la Brimo als accessos de la Mina contra els robatoris i l’heroïna

Almenys dues furgonetes dels antiavalots de Mossos participaran en un pla de xoc per "recuperar l'espai públic"

Un 300 veïns en la protesta de la discòrdia al Poble-sec

Surten al carrer contra la "inseguretat" i l'"incivisme" al barri i reclamen solucions i neguen les motivacions racistes

Polèmica al Poble-sec per una protesta veïnal que acusa els menors estrangers de ser un “problema”

Demà s'ha convocat una manifestació per part d'una part dels veïns demanant més seguretat al barri