Sis detinguts en una ‘narcobarraca’ a la falda de Montjuïc

Els Mossos persegueixen les alternatives que s'estan buscant els traficants davant la pressió per acabar amb els narcopisos

Una narcobarraca situada en un passatge del Poble-sec. És el cas detectat pels Mossos d’Esquadra, que persegueixen els fenòmens paral·lels que van sorgint a mesura que es controlen els narcopisos, que consideren ara mateix residuals a Ciutat Vella. 

Investigadors de la comissaria de Sants-Montjuïc, amb membres de l’àrea regional de recursos operatius (ARRO) i de la unitat canina, tenien vigilada una barraca del passatge Vinyeta, a la falda de Montjuïc perquè s’estava utilitzant per vendre-hi droga, amb la particularitat que els compradors la consumien allà mateix per evitar ser escorcollats per la policia al carrer. És a dir: exactament igual que amb els narcopisos.

A l’exterior, sempre hi havia membres de la banda que vigilaven els accessos per si s’hi acostava la policia. De fet, les mesures de seguretat que prenia el grup els va permetre reaccionar a l’arribada dels Mossos i un dels implicats va llençar una bossa cap a la teulada de la casa del costat abans que la policia pogués arribar-hi. Després es va estar buscant la bossa i els gossos de la unitat caninca van marcar la zona, però la vegetació i la brutícia acumulada va fer impossible localitzar el paquet.  

Tot i no poder confiscar drogues, els investigadors havien reunit prou proves sobre el tràfic d’heroïna i cocaïna a la barraca perquè l’operació d’ahir, autoritzada per un jutge, els permetés detenir sis persones. Se’ls imputa un delicte de tràfic de drogues però també de pertinença a un grup criminal organitzat, fet que implica penes de presó més altes en cas de judici i condemna. 

El Poble-sec, igual que el barri de Sant Antoni i la Mina són algunes de les àrees més afectades per la diàspora dels traficants que ha provocat la pressió policial sobre Ciutat Vella, fins al punt que la conselleria d’Interior ja ha anunciat un pla de xoc al barri de Sant Adrià, ja que també en té un de previst al conjunt de Barcelona.

Més informació

Nou comentari