Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Primer hem sentit un esclat i ha caigut el sostre de la nostra oficina”
  • CA

Ha sigut “com un terratrèmol”. O com el que s’imaginen d’un terratrèmol. Així han viscut els testimonis l’explosió de la Verneda en què ha mort una persona aquest dimarts a la tarda, a la indústria de productes químics Proquibasa, ubicada al polígon Montsolís de la Verneda de Barcelona. 

La Camila treballa a la nau del costat on s’ha produït l’explosió. “Primer hem sentit un esclat i ha començat com un terratrèmol a vibrar tot. Després, ha caigut el sostre de la nostra oficina. Hem sortit corrents i, mentre marxàvem, hem vist cotxes destrossats per pedres enormes”, relata al TOT Barcelona. Ara ella i els seus companys s’esperen en els bars del costat. Tenen totes les seves pertinences a dins de les oficines.

Altres treballadors del polígon que s’han trobat l’explosió, a dos quarts de tres de la tarda, coincideixen amb el testimoni de la Camila. “Ha tremolat tot” i “hem sentit una intensa olor a un producte químic“, comenten en grupets els acumulats al carrer de Ca n’Oliva. Ara per ara, no els deixen apropar-se als seus llocs de feina ni als seus cotxes. La policia només crida a poder passar el cordó establert als que viuen als blocs del carrer Santander.

L’explosió ha sacsejat tots els edificis del voltant de la indústria química i ha causat diversos desperfectes. A la nau del costat l’ona expansiva ha esfondrat un tros de sostre i ha fet caure diversos mobles pesats, segons ha relatat al TOT Barcelona un treballador de l’empresa afectada. Pels carrers han quedat escampats trossos de ciment, que han saltat de parets i cobertes. El so de l’explosió s’hauria sentit fins a Badalona i ha fet vibrar edificis a diverses illes de distància.

Efectes de l’explosió en una indústria de la Verneda a la nau del costat / @pauxixinabo

“Una pedra ha entrat per la finestra”

El propietari del Restaurant Casa Maria, just a uns pocs metres del lloc de l’explosió, ha explicat a aquest diari que minuts abans de tres de la tarda han sentit una explosió “molt forta” i una pedra els ha “entrat per la finestra” i ha trencat els vidres: “Per sort no ha passat res”, ha explicat el propietari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa