Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un mes sense aigua calenta ni calefacció en un bloc de pisos municipal
  • CA

Els veïns del número 7 del carrer de la Lleialtat, al barri barceloní del Raval, fa prop d’un mes que no tenen aigua calenta ni calefacció. Segons ha avançat l’Ara, aquesta situació estaria provocada per una avaria d’especial complexitat i actualment afectaria un total de gairebé 90 habitatges públics de propietat municipal.

Fonts municipals recollides per l’ACN remarquen que l’administració fa setmanes que treballa en la diagnosi i resolució del problema, amb visites i actuacions tècniques “constants” al bloc de pisos afectat. Tanmateix, la previsió és que la reparació de l’avaria s’allargui encara uns mesos, ja que es tracta d’una afectació “important” força complexa que està provocada per diferents causes i que fa estralls sobretot en les calderes i els acumuladors comunitaris de la finca.

A les dificultats per solucionar la problemàtica també s’hi han sumat una sèrie de retards en l’arribada dels materials necessaris per poder procedir a la reparació de les instal·lacions a causa de la coincidència amb el període nadalenc. En tot cas, per tal de poder posar remei a la situació, s’hauria de substituir integralment el sistema, incloses les canonades, i reparar les calderes comunitàries.

Una solució temporal

Amb l’objectiu d’aportar una solució temporal per poder abordar la problemàtica amb profunditat, l’Ajuntament de Barcelona està treballant per habilitar com a mesura provisional una sèrie d’acumuladors d’aigua que aquesta setmana ja s’han començat a instal·lar a cadascun dels pisos municipals afectats. En concret, almenys 27 dels habitatges ja compten amb aquest sistema temporal i la previsió és que la resta dels pisos puguin disposar dels acumuladors en un termini màxim de deu dies.

Pel que fa a la calefacció, el consistori ha ofert i subministrat diversos radiadors elèctrics. L’executiu també ha instal·lat un acumulador d’alta capacitat en un habitatge buit de l’edifici que encara està pendent d’adjudicar per tal que els veïns puguin utilitzar com a dutxa comunitària mentre s’allargui la reparació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa