Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Sants lidera les denúncies per saltar-se el toc de queda
  • CA

El confinament municipal i el toc de queda han multiplicat exponencialment les denúncies per saltar-se les normes antiCovid. Així ho indiquen, de manera contundent, el nombre de denúncies interposades pels Mossos d’Esquadra del darrer mes de novembre. Les dades d’Interior a les que ha tingut accés el TOT Barcelona apunten que la policia catalana va aixecar 5.026 actes de denúncia a Barcelona el mes de novembre, davant les 1.670 aixecades el mes d’octubre i les 236 de setembre.

A Barcelona, qui s’emporta la palma és la comissaria de Sants-Montjuïc amb 1.386 denúncies, seguida per les registrades a la comissaria de l’Eixample, amb 912. El tercer lloc del podi és pels Mossos de l’ABP de Sant Martí, amb 605. La policia de la Generalitat va aixecar 575 actes a Ciutat Vella.

A Sant Andreu la xifra es va quedar a 347, 331 a Horta Guinardó, 292 a Sarrià, 281 a Nou Barris i els més obedients haurien estat els veïns de Les Corts i de Gràcia, que només va registrar 148 i 140 denúncies respectivament. Com a dada curiosa, Interior destaca que durant la Diada Nacional de Catalunya, un dia de risc ateses les convocatòries de manifestacions i concentracions, només es van aixecar 68 denúncies al país. D’aquestes, 8 eren a la ciutat de Barcelona.

Multes antiCovid per territoris a Barcelona el novembre de 2020 / Elaboració pròpia – Font: Mossos d’Esquadra

Un 231% més de multes

Al conjunt de Catalunya també va pujar molt el nombre d’infraccions detectades. En van ser 19.035 el mes de novembre, molt per sobre de les 5.740 sancions d’octubre. És a dir, un increment del 231%. La diferència encara és més clamorosa si es compara amb les xifres per sancions del mes de setembre. En aquest mes, els Mossos ‘només’ van signar 1.725 denúncies per saltar-se les normes contra la Covid-19. Això suposa un increment del 1.000%. De fet, en 5 mesos i mig –entre el 19 de juny i el 30 de novembre de 2020– els Mossos va aixecar un total de 31.078 actes de denúncia per infracció del Decret llei 30/2020, de 4 d’agost, que estableix les mesures de contenció sanitàries.

Les dades són concloents sobre l’increment de denúncies arran del toc de queda i el confinament municipal de cap de setmana. De fet, així mateix ho admet l’informe del departament d’Interior, signat pel mateix conseller Miquel Sàmper, que ha lliurat al Parlament amb el detall per comissaries i regions policials de la feina dels Mossos. “L’augment del nombre de denúncies que es produeix el mes de novembre ve donat per la publicació del Reial decret 926/2020, de 25 d’octubre, pel qual es declara l’estat d’alarma a Espanya, que estableix mesures restrictives per frenar l’expansió de la pandèmia i habilita les comunitats autònomes per a adoptar una part important de les decisions per a la seva implementació”, assegura el conseller.

En aquest sentit, destaca que a partir del 25 d’octubre, el Govern va establir les restriccions a la mobilitat nocturna, i el 30 d’octubre va limitar l’entrada i la sortida de persones de Catalunya i va establir el confinament municipal des de les 6 hores dels divendres fins a les 6 hores dels dilluns. Segons Interior, les sancions són majoritàriament per no fer cas dels límits territorials controlats pels controls perimetrals i per la circul·lació sense causa justificada a partir de les deu de la nit fins les sis del matí.

El mateix departament d’Interior explica que aquestes denúncies es tramiten a través del règim sancionador específic per l’incompliment de les mesures de prevenció i contenció sanitàries estipulada al Decret llei 30/2020, de 4 d’agost. Per tant, Interior es treu les puces de sobre i trameten les denúncies al departament de Salut per tal que incoïn allà l’expedient administratiu que correspongui.

Més notícies
Usuaris de bici i patinet elèctric al centre de Barcelona / Jordi Play
Les multes a patinets es desplomen per la pandèmia
Notícia: Les multes a patinets es desplomen per la pandèmia
Comparteix
La retirada dels carrers dels vehicles de lloguer durant el confinament ha fet caure a la meitat les denúncies de 2020
Un grup de negacionistes balla al centre de Barcelona / Twitter
Desenes de negacionistes es reuneixen a Arc de Triomf per ballar abraçats
Notícia: Desenes de negacionistes es reuneixen a Arc de Triomf per ballar abraçats
Comparteix
Els Mossos d’Esquadra van aixecar acta, però no consten identificacions o multes
Una patrulla de la Guàrdia Urbana, en una imatge d'arxiu / David Cobo
Primeres multes per incomplir el toc de queda: 63 denúncies a Barcelona
Notícia: Primeres multes per incomplir el toc de queda: 63 denúncies a Barcelona
Comparteix
Set multes per botellón i quinze per infringir la restricció nocturna
Contenidor cremant al Born després de la protesta contra el toc de queda / A.L.
Un detingut i 9 contenidors cremats en els aldarulls contra el toc de queda
Notícia: Un detingut i 9 contenidors cremats en els aldarulls contra el toc de queda
Comparteix
Una persona arrestada per atemptat i desobediència a l'autoritat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa