Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Sanitaris protesten a la conselleria de Salut: “La paga per la Covid-19 és insultant”
  • CA

Professionals de la sanitat, esgotats per les condicions acumulades durant anys i accentuades durant la crisi del coronavirus, han entrat al recinte de la conselleria de Salut per demanar “una taula de negociació” amb la màxima representant del departament, Alba Vergés. Tanmateix, s’han trobat la porta de l’edifici interior tancada als morros. Un contratemps que no els ha impedit enviar el missatge perquè és millori les seves condicions laborals dels treballadors i l’atenció als pacients.

Dos dels elements que els han fet saltar especialment, just ara, han estat l’adjudicació inicial del projecte de rastreig de casos de Covid-19 a l’empresa Ferrovial i les mancances de la proposta de la paga extra per la feina que s’ha fet durant el coronavirus. Aquesta retribució, asseguren, deixa fora molts treballadors dels centres sanitaris i no aborda el problema de fons. “La paga és insultant”, ha resumit Christian Munné com a representant de Sanitàries en Lluita. “L’hem anomenat la coronapagueta”, ha explicat irònicament una altra portaveu, Mireia Moret.

Aquest complement salarial va per escales i situa la compensació més alta per als metges, així com també té en compte la presencialitat. En canvi, deixa totalment fora col·lectius com el dels professionals de la neteja que també van quedar exposats a la realitat del centres sanitaris.

Els professionals han deixat clar que aquesta paga els resulta una cortina de fum per no abordar la recuperació del 5% del sou que tenen retallat des del 2010, així com altres pagues que tenen reduïdes des de fa una dècada.

Si no s’aborden aquestes qüestions, el manifest que han llegit davant de Salut ha advertit que els sanitaris seguiran un camí que acabarà en “la vaga”. De fet, per evitar-ho també es reclama que se’ls proveeixi d’equips de protecció individual (EPI) “en condicions” i de proves PCR o serologies per a tots els treballadors. A més, es demana que les hores extres que han fet no es paguin a preu de salari, sinó amb una millora.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa