Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més d’un miler de sancions a terrasses des de l’inici de la Covid

L’Ajuntament de Barcelona ha imposat 1.173 sancions contra terrasses entre el maig de 2020 -quan es va permetre l’ampliació de taules i cadires a l’espai públic al moderar-se el primer confinament per la irrupció de la Covid- i el passat setembre. Segons informa el diari Ara aquest dilluns, la majoria de les multes s’han dictat contra bars i restaurants que han col·locat més taules que les que hi tenen dret i per manca de llicència. Les amonestacions van de 750 a 3.000 euros.

Arran de l’enfonsament d’ingressos pels mesos de limitacions a la mobilitat i de restriccions a l’hosteleria a causa de la pandèmia, l’Ajuntament va permetre crear o ampliar 3.668 terrasses fins a sumar-ne 9.732, guanyant 10.174 taules i 39.322 cadires a les ja existents abans que s’imposés l’alerta sanitària. En paral·lel a la facilitat per ocupar més via pública en el darrer any i mig, s’han iniciat 2.151 expedients sancionadors contra establiments hostelers per incompliments.

A més, l’Ajuntament ha dictat ordre perquè es desmantellin 219 terrasses, per no ajustar-se a la normativa. D’aquestes, n’han desaparegut 15. Altres han fet canvis per adaptar-se als requisits o tenen encara un procediment pendent de resoldre’s.

El carrer Enric Granados és un dels que més queixes dels veïns ha concentrat en els últims mesos per soroll a la nit i massificació arran d’ampliar-se terrasses i a mesura que s’anaven moderant les prevencions sanitàries per frenar la proliferació del coronavirus. L’Ajuntament ha intensificat les inspeccions en aquesta via de l’Eixample en els últims mesos i, entre maig i setembre, ha tramitat 138 expedients per incompliments, dels quals 69 han derivat en multes.

En la majoria de casos, s’ha castigat locals d’Enric Granados que han instal·lat més taules de les permeses o han arrambat cadires o taules a les façanes, cosa que infringeix l’ordenança i, a més, dificulta el trànsit als invidents per la vorera. En els últims mesos, la FAVB i altres associacions han reclamat a l’Ajuntament que revisi la política de flexibilització en l’obertura de terrasses.

Més notícies
Els bombers revisen el cotxe que ha envestit una terrassa a l'Eixample / Europa Press

Un cotxe envesteix una terrassa per accident i fereix dues persones

Notícia: Un cotxe envesteix una terrassa per accident i fereix dues persones
Comparteix
El conductor s’ha equivocat de marxa i ha pujat a la vorera
Notícia: Un cotxe envesteix una terrassa per accident i fereix dues persones - Mobile
Motos cremades davant els furgons dels Mossos d'Esquadra al fons, al botellot del Bogatell / ACN

Hostelers i comerciants exigeixen contundència després dels disturbis

Notícia: Hostelers i comerciants exigeixen contundència després dels disturbis
Comparteix
Alerten que Barcelona ha projectat una "imatge desastrosa" al món en els aldarulls dels macrobotellots
Notícia: Hostelers i comerciants exigeixen contundència després dels disturbis - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa