Més d’un miler de sancions a terrasses des de l’inici de la Covid

L'Ajuntament ha ordenat desmantellar 219 terrasses, de les quals n'han desaparegut 15

L’Ajuntament de Barcelona ha imposat 1.173 sancions contra terrasses entre el maig de 2020 -quan es va permetre l’ampliació de taules i cadires a l’espai públic al moderar-se el primer confinament per la irrupció de la Covid- i el passat setembre. Segons informa el diari Ara aquest dilluns, la majoria de les multes s’han dictat contra bars i restaurants que han col·locat més taules que les que hi tenen dret i per manca de llicència. Les amonestacions van de 750 a 3.000 euros.

Arran de l’enfonsament d’ingressos pels mesos de limitacions a la mobilitat i de restriccions a l’hosteleria a causa de la pandèmia, l’Ajuntament va permetre crear o ampliar 3.668 terrasses fins a sumar-ne 9.732, guanyant 10.174 taules i 39.322 cadires a les ja existents abans que s’imposés l’alerta sanitària. En paral·lel a la facilitat per ocupar més via pública en el darrer any i mig, s’han iniciat 2.151 expedients sancionadors contra establiments hostelers per incompliments.

A més, l’Ajuntament ha dictat ordre perquè es desmantellin 219 terrasses, per no ajustar-se a la normativa. D’aquestes, n’han desaparegut 15. Altres han fet canvis per adaptar-se als requisits o tenen encara un procediment pendent de resoldre’s.

El carrer Enric Granados és un dels que més queixes dels veïns ha concentrat en els últims mesos per soroll a la nit i massificació arran d’ampliar-se terrasses i a mesura que s’anaven moderant les prevencions sanitàries per frenar la proliferació del coronavirus. L’Ajuntament ha intensificat les inspeccions en aquesta via de l’Eixample en els últims mesos i, entre maig i setembre, ha tramitat 138 expedients per incompliments, dels quals 69 han derivat en multes.

En la majoria de casos, s’ha castigat locals d’Enric Granados que han instal·lat més taules de les permeses o han arrambat cadires o taules a les façanes, cosa que infringeix l’ordenança i, a més, dificulta el trànsit als invidents per la vorera. En els últims mesos, la FAVB i altres associacions han reclamat a l’Ajuntament que revisi la política de flexibilització en l’obertura de terrasses.

Més informació

Nou comentari