Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Salut planteja a l’Estat permetre la circulació en tota l’àrea metropolitana

El departament de Salut ha atès les peticions de, entre d’altres, Ada Colau per permetre la circulació en tota l’àrea metropolitana. Així, ho proposarà al ministeri de Sanitat perquè a partir de dilluns que ve els barcelonins puguin desplaçar-se per tota l’àrea metropolitana. Aquest pas s’aconseguirà unificant les regions sanitàries de l’àrea metropolitana nord i sud i la de la capital catalana, segons ha informat el departament.

El Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) ha estat l’encarregat de prendre la decisió, que encara ha de passar el filtre ministerial. Salut ha justificat el plantejament amb l'”evolució epidemiològica semblant” de les tres regions sanitàries. També ha argumentat que permetre la mobilitat a l’àrea metropolitana servirà per “esponjar” la capital catalana, una de les ciutats més denses de l’Estat.

Un informe de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGLOBAL) ha estat el fonament en què s’ha basat la decisió de Salut. L’informe apunta que els desplaçaments al llarg de l’àrea metropolitana han de ser prioritaris en cas de ser per temes laborals, per accedir a serveis o a espais naturals. ISGLOBAL també recorda que cal, “sempre que sigui possible”, moure’s en l’àrea “més local” per a les activitats quotidianes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa