Salut farà cribratges a les universitats en tornar de Setmana Santa

Alumnat i personal podran assistir al punt de cribratge del seu centre o bé al que els quedi més a prop de casa

El departament de Salut de la Generalitat ha anunciat aquest dimarts que prepara cribratges a 13 universitats catalanes just tornar de Setmana Santa. Pel volum d’estudiants que tenen, els campus de Barcelona (UB, UPF, UPC, UAB, UIC, UOC, URL i Abat Oliba) seran els que més proves faran. La raó de posar el focus en els universitaris, ha argumentat Salut, és que actualment els grups d’edat d’11-20 anys i 21-30 anys són els dos que presenten una major incidència de contagis.

Les proves es faran del 7 d’abril fins el 30 d’abril, tant a alumnat com professionals dels centres sempre i quan siguin asimptomàtics en el moment de sotmetre’s al cribratge i encara no hagin rebut cap vacuna contra la Covid-19. Podran triar quina prova fer-se: una PCR PCR mitjançant automostra de frotis nasal o bé un test serològic amb sang capil·lar.

D’altra banda, els convocats podran assistir al punt de cribratge que els quedi més a prop de casa, si no volen o no poden anar al que tingui la seva universitat. La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) és l’únic centre que no tindrà punt propi de cribratge, perquè tota la seva docència és en línia, però el seu personal i estudiantat podrà fer servir la resta d’espais habilitats.

També podran fer-se la prova els estudiants de fora de Catalunya. Al llarg del mes d’abril Salut i les universitats aniran anunciant les dades d’obertura de cada punt. Els resultats es consultaran en línia al portal La Meva Salut, on estaran disponibles en un termini de 24-72 hores.

Més informació

Nou comentari