Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Salut fa una crida als veïns de Trinitat Vella a participar als cribratges
  • CA

El director de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Xavier Llebaria, ha demanat aquest dissabte a “la ciutadania i tothom que se senti concernit” participar en el cribratge massiu pel coronavirus que té lloc aquest cap de setmana en el barri barceloní de Trinitat Vella. Llebaria ha celebrat aquest exemple de col·laboració entre la Generalitat i l’Ajuntament per a acostar-se a “determinats barris i detectar i protegir a la gent”.

Després de la baixa afluència als cribratges del Raval, Salut espera obtenir millors resultats. El cribratge permetrà participar entre les 9 i les 19 hores del dissabte i diumenge, està orientat principalment a la població d’entre 20 i 50 anys i té l’objectiu d’aconseguir unes 1.200 proves PCR. Llebaria ha destacat estar “content per les imatges de participació” en els dos centres en què es realitzen proves i que acullen a gent de tres seccions censals de Barcelona.

“La incidència acumulada en els últims set dies en aquests barris va baixant a poc a poc, com a la resta de Barcelona. Aquí estaríem més o menys amb una incidència acumulada de 80 infectats per 100.000 habitants”, i ha explicat que el cribratge pretén disminuir encara més els números. “També aprofitem aquesta crida per a sensibilitzar a les persones que vénen a fer-se la prova PCR, però al mateix temps una part de l’estratègia és anar a buscar el virus, no que el virus ens vingui a buscar a nosaltres”, i ha destacat la importància de detectar a persones asimptomàtiques.

Barris més afectats

La regidora de Salut, Envelliment i Cures de l’Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa, ha recordat que aquest és el quart garbellat que es realitza a la ciutat després dels barris de Torre Baró, el Besòs-Maresme i el Raval: “Hem començat per barris amb un major nombre de contagis”. Tarafa considera que “la crida ha donat els seus fruïts. Tenim a gent fent cua per a fer-se la prova PCR“, i ha insistit en la importància que els veïns acudeixin per a tallar així les cadenes de transmissió del virus.

Per a aquelles persones que no puguin fer correctament la quarantena, ha recordat que l’Ajuntament disposa d’un servei per a “subministrar aliments, netejar la llar i extreure residus”, a més de tres hotels on pot realitzar-se l’aïllament. “A les dificultats d’aïllament també hem d’acompanyar-les, i aquesta peça és molt important, el com fer bé aquesta quarantena”, i ha afirmat que el consistori porta diversos mesos treballant en aquesta direcció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa