Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ruixen amb esprai de pebre un veí per robar-li la cartera i acaben detinguts
  • CA

L’esprai de pebre no només s’utilitza perquè les víctimes es defensin d’un possible assalt, sinó que a vegades són els propis atacants els que li donen un ús central en la seva acció delinqüencial. Això va ser exactament el que va passar la matinada de dijous a divendres, al districte de Sant Martí, quan quatre joves es van apropar a una persona i la van assaltar. D’entrada, tot semblava normal. Dos nois es van apropar a la víctima i li van demanar si tenia tabac. Això, però, era una distracció. Quan es va voler adonar, l’agreujat ja tenia a sobre dos nois més que el ruixaven amb gas pebre i que li van arribar a robar la cartera.

Una patrulla de seguretat ciutadana dels Mossos d’Esquadra, quan van rebre l’avís, van començar una batuda per la zona i van identificar els presumptes responsables dels fets. Almenys tres d’ells. Encaixaven a la perfecció amb la descripció detallada que havia donat la persona assaltada. Després, la víctima els va identificar de manera clara, asseguren fonts policials. Se’ls va detenir i acusar d’un delicte de robatori amb violència.

Una matinada de robatoris

Aquella matinada, a més, es van donar més casos similars. A una hora semblant però al districte de l’Eixample, de fet, es va detenir un altre home que també intentava robar amb violència un ciutadà. En aquest cas, s’havia apropat a demanar diners. Quan el vianant es va negar, una dotació de mossos que feia patrullatge per la zona va veure com l’altre home s’hi va abraonar i va començar a agredir-lo. Se’l va arrestar per un delicte de robatori amb violència també.

El més reincident, però, d’aquella matinada el trobarien a Sarrià-Sant Gervasi. Agents de la policia catalana van rebre l’avís d’un testimoni que havia vist com un home saquejava una botiga a les quatre de la matinada. La patrulla que s’hi va presentar va comprovar que s’havia robat a l’establiment, però es van trobar el local ja buit. Feia pocs minuts que l’home s’havia esfumat. Després de parlar amb el testimoni, però, els mossos van començar a buscar el lladre i el van acabar trobant. S’amagava sota un cotxe aparcat i tenia amb ell un pot ple de monedes. En identificar-lo, els agents van saber que l’home, de 34 anys, tenia una cinquantena d’antecedents i una ordre de detenció pendent per un robatori amb violència.

Tots cinc detinguts d’aquella matinada van passar a disposició judicial i van quedar en llibertat amb càrrecs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa