Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Revolta veïnal de diumenge contra “les autopistes urbanes”
  • CA

Revolta de diumenge a la calçada del carrer Aragó. Això s’ha trobat avui la principal via acumuladora de trànsit de l’Eixample, després que famílies de diferents barris hagin sortit per “recuperar la ciutat” i fer una “revolta veïnal”. Els concentrats, molts d’ells amb canalla, han reivindicat l’acte de passejar-hi com una protesta a la contaminació i el soroll que caracteritzen el carrer Aragó. La protesta es farà mensualment i s’ha repetit a Sabadell, Barberà del Vallès i Premià de Mar, que també han barrat el que consideren “autopistes urbanes”. A més, l’acció pretèn fer arribar un missatge a l’Ajuntament: “Exigim a les administracions la urgent transformació de les autopistes urbanes en vies saludables amb prioritat per a vianants, ciclistes i transport públic”.

La principal entitat organitzadora, Eixample Respira, havia convocat la trobada a les dos quarts de dotze del matí, al carrer Aragó entre Balmes i Aribau. I s’hi han presentat desenes de veïns, juntament amb entitats ciclistes o associacions de barri com la del Clot i el Camp de l’Arpa. El moviment reclama l’augment del “verd”, la “tranquil·litat”, la “qualitat de l’aire” o “el comerç”. També s’hi han vist pancartes amb missatges com “volem aire net” o “volem fets, no paraules”.

Veïns tallant el carrer Aragó com a protesta contra la contaminació, aquest diumenge / Cedida
Veïns tallant el carrer Aragó com a protesta contra la contaminació, aquest diumenge / Cedida

En declaracions als mitjans, el portaveu de la plataforma veïnal Eixample Respira, Guille López, ha explicat que els veïns han decidit tallar el carrer Aragó perquè és “el districte més poblat de Barcelona” i té “una falta endèmica de parcs, llocs de socialització”. La seva voluntat és fer realitat el projecte, que va iniciar l’Ajuntament i que actualment està suspès, de tallar un cop al mes el carrer d’Aragó perquè els veïns en puguin gaudir. Concretament ho faran l’últim diumenge de cada mes.

“Necessitem el carrer Aragó per fer esport, socialitzar-nos, sortir a passejar i no estar preocupats de què ens atropellin els fills“, ha reflexionat tot afegint que estan cansats de “viure envoltats d’autopistes urbanes” que cada dia “fan servir una mitjana de 85.000 vehicles”.

A la protesta s’hi han sumat diverses entitats, entre elles, l’organització ecologista Fons Mundial per la Natura (WWF, per les sigles en anglès). Aquesta “revolta veïnal” s’emmarca dins la campanya global “Recuperem la ciutat” i neix amb la voluntat de reclamar a les administracions “que posin la salut i la vida de les persones al centre” i que incentivin “la mobilitat sostenible”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa