Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Revolta de pares a la Barceloneta per evitar la fusió de dues escoles
  • CA

“Hem de moure’ns ja”. Aquesta va ser la consigna que ha estat el tret de sortida a un moviment organitzat de pares d’escoles de la Barceloneta, al districte de Ciutat Vella. Són, concretament, els de l’escola Mediterrània –coneguda per la duresa de les càrregues de la Policia Nacional l’1O– i els de l’escola Alexandre Galí. Són dues escoles de preescolar i primària que podrien ser fusionades després del tancament de la Mediterrània, segons anuncia la presidenta de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’escola Galí, Lisa Wallace. 

Segons Wallace, que s’ha coordinat amb la presidenta de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) de l’escola Mediterrània, la intenció del Consorci d’Educació és ajuntar tots dos centres. Per fer-ho tancarien l’escola Mediterrània, segons avisa Wallace. “No hi estem d’acord perquè sempre és millor tenir dues escoles, i per tant dos projectes educatius, que només una”, defensa. 

Aquest any l’escola Galí només ha oberta una línia a P3, cosa que va fer sospitar els pares que la fusió estava en marxa. I no anaven errats: en una reunió de pares a l’escola Mediterrània la directora va anunciar que els dos centres es fusionarien, segons Wallace. Així, els 235 nens de la Galí i els 190 de la Mediterrània estaran en un sol centre a partir del setembre que ve, explica Wallace. “Quan ho vam saber, van saltar totes les alarmes”, recorda Wallace. 

La presidenta de l’AFA de l’escola Galí adverteix en conversa amb el TOT Barcelona que, en cas d’haver d’acollir els alumnes de la Mediterrània, hauran de tancar alguns espais en els quals han treballat –i invertit– durant anys. “No volem que es perdin els projectes educatius de les dues escoles”, justifica. 

Un institut-escola per al barri

La tercera pota de la revolta és l’institut Joan Salvat-Papasseit. Els pares de les dues escoles de primària afectades per la possible fusió sospiten que el consorci té la intenció de crear un institut-escola on els alumnes dels tres centres convisquin. 

La situació a l’institut és, segons la presidenta de l’AMPA, la Lolita, de “deixadesa”. Ella també pensa que l’objectiu és crear un sol centre públic al barri, cosa que censura. De tota manera, centra les crítiques al consorci per la manca d’inversió al Papasseit. “Els nens han d’estar amb mantes a dins de les aules”, critica. A més, a l’estiu la calor és “insuportable”. Tot plegat perquè la instal·lació de la calefacció i de l’aire condicionat de l’escola no permet que la ventilació arribi a totes les aules. 

“Em fa mal que s’hagi de tancar un centre per invertir en el nostre institut”, admet la Lolita. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa