Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les mascaretes i els grups bombolla marquen l’inici del curs escolar
  • CA

Barcelona ha donat el tret de sortida a un nou curs escolar que estarà marcat per segon any consecutiu per les mascaretes, obligatòries a partir dels sis anys, i els grups bombolla. Tot i que la cinquena onada toca a la seva fi, el departament d’Educació i el Consorci d’Educació de Barcelona han apostat per mantenir la majoria de restriccions imposades durant la pandèmia, amb algunes excepcions.

Entre les més destacades, que les famílies poden tornar a accedir als centres educatius o que els diferents grups bombolla podran interactuar sempre que els infants portin la mascareta posada. Pel que fa al protocol de Salut, el departament que dirigeix Josep Maria Argimon ha decidit que els alumnes que tinguin la pauta de vacunació completa –aproximadament dues terceres parts dels majors de 12 anys– no s’hagin de confinar si es detecta un positiu a la seva classe.

El conseller d’Educació, Josep González Cambray, ha explicat que la intenció del d’Educació és poder retirar les mascaretes de les aules el més aviat possible, però ha assenyalat que la mesura depèn de Salut i que de moment no hi ha un calendari fixat. “Quan abans ho puguem fer, millor, però a dia d’avui no hi ha previsió“, ha dit.

Menys alumnes

Barcelona començarà el curs amb gairebé 174.000 alumnes a les aules, uns 5.600 menys que el curs anterior, segons les dades del Consorci d’Educació, que ha apostat per mantenir el mateix nombre de grups que l’any passat per reduir les ràtios. Això, unit a l’increment de la plantilla de mestres i personal, que creix en unes 300 persones, ha fet possible que els grups de la majoria d’etapes educatives tinguin menys alumnes.

A P3, el 75% dels grups tindrà menys de 25 alumnes i gairebé el 60% en tindran menys de 22, mentre que la meitat dels grups d’ESO, que per primera vegada en molts anys registra una davallada d’estudiants, estaran per sota dels 30 alumnes.

Més escola pública

Una altra de les novetats del nou curs és que es manté la tendència a l’alça de les matriculacions a centrea de la xarxa pública de la ciutat, que s’incrementa un punt respecte a l’any passat i pugen del 51,6% al 52,6%. En part això es deu al fet que s’han creat quatre centres públics nous i quatre més, que fins al curs passat eren concertats, s’han incorporat a la xarxa pública de la ciutat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pedro a setembre 13, 2021 | 15:11
    Pedro setembre 13, 2021 | 15:11
    ¿ Después de la diada de la marmota? Juas, juas, juas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa