Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Retirada la coberta d’amiant que afectava una escola de l’Eixample

L’escola 9 Graons ja no haurà de preocupar-se per la teulada d’amiant que fins ara presidia el pati principal del centre. Després d’anys de queixes de la comunitat educativa, el Consorci d’Educació de Barcelona ha materialitzat aquesta setmana la retirada de la coberta de fibrociment que afectava aquest equipament ubicat a la Dreta de l’Eixample.

La teulada que ha dut de corcoll durant anys a les famílies del 9 Graons formava part de la part superior d’un antic garatge que s’erigeix al bell mig del pati principal de l’escola, que es va crear el 2017 a l’illa delimitada pels carrers Sant Joan–Rosselló–Roger de Flor–Provença. La retirada d’aquesta coberta de fibrociment va aconseguir-se desencallar un cop l’Ajuntament de Barcelona va aconseguir fer efectiva l’expropiació de les instal·lacions.

Els treballs per retirar la coberta van arrencar el passat 22 de juliol i la previsió inicial era que s’allarguessin uns nou dies aproximadament. Durant aquesta actuació, la companyia especialitzada en tractament de fibrociment que ha assumit la intervenció ha realitzat diverses anàlisis tant de l’aire com del sòl per tal de comprovar que la pols tòxica de la substància no es dispersa. Segons informa Betevé, aquestes proves han resultat negatives, de manera que l’actuació no hauria provocat la dispersió de cap substància nociva per a la salut.

Enderroc i pista esportiva

Un cop desmantellada aquesta teulada, els operaris d’una empresa especialitzada procediran a enderrocar l’edifici on estava ubicat aquest antic garatge i l’habilitaran perquè pugui ser utilitza com a pista esportiva per part del centre educatiu durant el pròxim curs. A més llarg termini, la intenció municipal és poder construir a l’espai un gimnàs o un pavelló per a l’escola.

En total, el consistori barceloní va haver de pagar els prop de 714.500 euros que va fixar el Jurat d’Expropiació per poder adquirir els terrenys, que un cop enderrocat el garatge tindran una edificabilitat d’aproximadament 5.200 metres quadrats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa