L’Ajuntament apuja el nivell del pla d’emergència i prohibeix accedir a la sorra de les platges

Els Bombers de Barcelona han fet més de 200 serveis per culpa de la ventada en menys de 24 hores

L’accés a les platges de Barcelona està prohibit fins i tot a la part de la sorra des d’aquest migdia, a causa del risc per a les persones que provocar el temporal Glòria. El fort onatge, amb onades de més de 4 metres d’alçada, i el vent han fet decidir l’Ajuntament a augmentar el nivell del pla d’emergència municipal activat ahir poc abans de la una del migdia: s’ha passat de fase d’alerta a fase d’emergència. Per això, a més de no poder accedir als espigons ara ja ni tan sols es permet arribar a la sorra. I la Guàrdia Urbana s’ha desplegat a la zona per garantir que ningú es posa en risc, segons fonts municipals.

De fet, els Bombers de Barcelona han hagut de fer 207 intervencions en menys de 24 hores –les dades inclouen des de les 13 hores d’ahir fins a les 11.30 hores d’avui, sobretot per les ventades, que han fet caure tota mena d’elements de façanes i han tombat tanques i altres components del mobiliari urbà.

Una tanca caiguda per la ventada del temporal Glòria en un carrer de Barcelona / Jordi Play

Una tanca caiguda per la ventada del temporal Glòria en un carrer de Barcelona / Jordi Play

Al matí, els trens de les línies R1 i RG1 –que uneixen el Maresme amb Barcelona– circulaven a primera hora amb retards que en alguns casos han superat els 15 minuts per una planxa que ha caigut sobre la catenària entre les estacions de Vilassar de Mar i de Mataró pel temporal de vent, segons Renfe. A les 7.20 hores, tècnics d’Adif han retirat la xapa i els trens a partir d’aquesta hora ja podien circular per les dues vies i anar recuperant les freqüències i horaris habituals a les línies R1 i RG1. Des de les 5.30 hores s’havia circulat per via única en aquest tram. També hi havia retards d’un quart d’hora a la línia R3, que uneix Osona i el Vallès amb Barcelona, per problemes derivats del temporal.

Més informació

Nou comentari