Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El restaurant del costat de l’empresa qúimica, destrossat per l’explosió
  • CA

L’explosió d’un dipòsit d’aire de l’empresa Proquibasa, a la via Trajana, ha causat desperfectes a bona part de l’entorn d’empreses industrials que conformen el polígon de Montsolís. El pitjor dels casos s’ha confirmat quan un dels rocs que han sortit disparats de l’esclat ha provocat la mort d’un treballador d’una companyia pròxima a la indústria química. Tanmateix, molts dels empleats dels voltants de la zona zero encara es fan creus que, després de la pluja de runa que s’ha produït, el desenllaç no hagi estat més greu. Especialment en un dels punts més sensibles de l’entorn de l’explosió, un espai separat únicament per un pas de zebra del recinte de Proquibasa: el restaurant Regino

“Una desgràcia amb felicitat”, repetia una vegada i una altra una de les dones que estava present en aquest establiment quan ha esclatat el dipòsit vertical de la companyia química veïna. Se la pot sentir en el vídeo al qual ha tingut accés el TOT Barcelona, que mostra l’estat en què ha quedat el bar. Eren dos quarts de tres quan han sentit la tremolor del paviment, com un terratrèmol. Era l’hora punta del dinar i el restaurant funcionava a ple rendiment. Tenia molts clients endrapant del menú del dia. “Ens hem tirat a terra de l’ensurt quan han començat a caure rocs pel sostre i les finestres”, explica un treballador de la zona que dinava al Regino en el moment dels fets.

En les imatges es pot veure com ha caigut una part del sostre de l’establiment. També es pot apreciar la mida del roc que els ha arribat a caure al menjador. “Ens pensàvem que era un atac terrorista”, insisteix el comensal que ha compartit el moment de tensió amb els companys de feina amb qui dinava. A la seva nau també han patit l’impacte d’una part de la runa, però no té ni punt de comparació amb com ha quedat el bar referència del polígon industrial, aclareix.

Quan ha sortit al carrer s’ha trobat amb tot de gent corrent, pols a l’aire, i una forta olor a un producte químic, explica. Seguidament, han començat a arribar dotacions de Bombers de Barcelona i ambulàncies del Servei d’Emergències Mèdiques i s’ha iniciat el dispositiu per abordar l’explosió. Des de llavors, han quedat tancats a dins del perímetre de seguretat, resguardats a la nau on treballen ell i els seus companys. Però ja no han treballat gaire. “Això et canvia la vida. Et fa pensar molt. Aquesta nit, quan arribi a cas, tocarà fer unes quantes trucades”, clou l’home, que prefereix mantenir l’anonimat a canvi de cedir les imatges de les destrosses. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa