Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Rescaten 18 gossos d’uns amos amb judicis pendents per maltractar animals

La Guàrdia Urbana ha recuperat 18 gossos, cinc d’ells cadells, que sobrevivien en males condicions en un solar de Sant Andreu. Els propietaris dels animals s’hi van negar en un primer moment, però finalment la policia va obtenir el permís d’un jutge i els van poder recuperar sense incidents. Així, els gossos van ser alliberats davant “les clares evidències de reproducció d’animals de companyia sense autorització i que l’espai en què vivien els animals no reunia les condicions mínimes per garantir el seu benestar”, ha informat la policia barcelonina en un comunicat. A més, als amos els han trobat altres procediments oberts per maltractament d’animals, un d’ells per la mort a cops d’un gos fa dos anys, així com per criar-ne fora de la llei. 

Agens de la Unitat de Suport Policial i de la Unitat Territorial de Sant Andreu, juntament amb membre de l’Oficina de Protecció d’Animals de Barcelona (OPAB), van completar el decomís dels gossos el passat 17 de juny i els van lliurar sans i estalvis a centres d’acollida. Així, es complia l’ordre judicial demanada a la sala del contenciós administratiu número 11. 

Des de l’Ajuntament destaquen que l’adopció hauria de ser sempre la primera opció a l’hora d’adquirir un animal de companyia. Així i tot, si s’opta per la compra de la mascota, finalment, cal assegurar-se que es fa “en un comerç on la venda es faci de manera responsable”, ja que hi ha un gran nombre de negocis fraudulents que se salten tot tipus de garanties de salut en els animals i, en alguns casos, arriben a traficar amb ells. 

La vigilància policial sobre les botigues

La Guàrdia Urbana i el Departament de Protecció dels Animals també fan comprovacions en els comerços de venda d’animals de les condicions d’estança i cura d’animals, així com de les condicions administratives i tècniques. En aquestes inspeccions es té en compte, a banda del compliment dels requeriments documentals establerts per l’ordenança, les condicions vinculades al benestar dels animals: edat dels cadells, pautes de vacunació i d’alimentació, protocols de profilaxi i socialització, mides de les gàbies, nombre d’animals que hi ha a l’establiment, indicis de malalties o signes de desatenció, espais d’adaptació i quarantena, i tota la resta d’aspectes contemplats a l’ordenanç

Més notícies

L’amo de la gossa Sota assegura que l’animal estava tranquil quan va ser abatut per un agent

Notícia: L’amo de la gossa Sota assegura que l’animal estava tranquil quan va ser abatut per un agent
Comparteix
El jove, que ha prestat declaració com a testimoni, explica que la gossa no va ni bordar al policia de a Guàrdia Urbana
Notícia: L’amo de la gossa Sota assegura que l’animal estava tranquil quan va ser abatut per un agent - Mobile

Els guàrdies urbans implicats en la mort de la gossa Sota hauran de declarar

Notícia: Els guàrdies urbans implicats en la mort de la gossa Sota hauran de declarar
Comparteix
La jutgessa cita a declarar l'1 de juliol els policies locals que van intervenir en l'execució a trets de l'animal i diversos testimonis protegits
Notícia: Els guàrdies urbans implicats en la mort de la gossa Sota hauran de declarar - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa