Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els reptes tecnològics davant la pandèmia, en una conferència del Palau Macaya
  • CA

L’Escola Europea d’Humanitats (EEH), amb seu al Palau Macaya de la Fundació ”la Caixa”, presenta la conferència Algoritme. Reptes tecnològics durant i després de la pandèmia, a càrrec del físic i doctor en ciències de la computació Josep Maria Martorell i de Josep Ramoneda, periodista, filòsof i director de l’EEH i de la revista La Maleta de Portbou. Aquest nou debat té l’objectiu de valorar com pot ajudar la tecnologia a controlar l’expansió del coronavirus. També s’hi analitzarà quins són els límits que marca la mateixa tecnologia actualment i quins són els límits ètics que han de marcar els humans. La conferència es podrà seguir en streaming dilluns, 4 de maig, a les 18:30 hores, a través de la plataforma digital que el Palau Macaya ha habilitat per poder continuar amb la seva activitat durant el confinament i també a través de les xarxes socials de la Fundació ”la Caixa” (Facebook live i YouTube). Un cop acabada la conferència, s’obrirà un torn de preguntes que els seguidors podran fer a través d’un qüestionari disponible online.

Tecnologia versus Covid-19

En les darreres dècades s’han produït dos fenòmens tecnològics que estan canviant la manera d’avançar de la ciència: d’una banda, la nostra capacitat computacional ha continuat incrementant-se exponencialment fins a límits insospitats fa pocs anys; d’altra banda, la connectivitat massiva dels dispositius ha provocat un gran increment en les dades disponibles en els àmbits públic i privat. Ambdós fenòmens, superposats en el temps, fan que la supercomputació i la intel·ligència artificial esdevinguin un nou pilar en el mètode científic tradicional, i que la competitivitat del sector privat i de països sencers cada dia tingui més a veure amb aquestes tecnologies, fet que planteja nous reptes socials, ètics i geopolítics a la nostra societat.

Analitzar les idees del present online

Aquesta conferència de dilluns s’emmarca dins el cicle Idees i conceptes per al temps present, que es va inaugurar al gener i que s’allargarà fins al juny. Reuneix experts per analitzar idees centrals per entendre el present en un món en canvi constant. A causa de l’estat d’alarma i el confinament del país, el Palau Macaya de la va començar amb les conferències online el 13 d’abril, per substituir les activitats presencials, i l’èxit que han tingut ha fet decidir els responsables del centre a continuar-les, sempre vinculades amb el tema que ara ocupa gairebé el 100% de l’actualitat, abordat des de diferents perspectives i sempre amb l’objectiu de buscar la reflexió i l’aprofundiment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa