Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els reptes tecnològics davant la pandèmia, en una conferència del Palau Macaya

L’Escola Europea d’Humanitats (EEH), amb seu al Palau Macaya de la Fundació ”la Caixa”, presenta la conferència Algoritme. Reptes tecnològics durant i després de la pandèmia, a càrrec del físic i doctor en ciències de la computació Josep Maria Martorell i de Josep Ramoneda, periodista, filòsof i director de l’EEH i de la revista La Maleta de Portbou. Aquest nou debat té l’objectiu de valorar com pot ajudar la tecnologia a controlar l’expansió del coronavirus. També s’hi analitzarà quins són els límits que marca la mateixa tecnologia actualment i quins són els límits ètics que han de marcar els humans. La conferència es podrà seguir en streaming dilluns, 4 de maig, a les 18:30 hores, a través de la plataforma digital que el Palau Macaya ha habilitat per poder continuar amb la seva activitat durant el confinament i també a través de les xarxes socials de la Fundació ”la Caixa” (Facebook live i YouTube). Un cop acabada la conferència, s’obrirà un torn de preguntes que els seguidors podran fer a través d’un qüestionari disponible online.

Tecnologia versus Covid-19

En les darreres dècades s’han produït dos fenòmens tecnològics que estan canviant la manera d’avançar de la ciència: d’una banda, la nostra capacitat computacional ha continuat incrementant-se exponencialment fins a límits insospitats fa pocs anys; d’altra banda, la connectivitat massiva dels dispositius ha provocat un gran increment en les dades disponibles en els àmbits públic i privat. Ambdós fenòmens, superposats en el temps, fan que la supercomputació i la intel·ligència artificial esdevinguin un nou pilar en el mètode científic tradicional, i que la competitivitat del sector privat i de països sencers cada dia tingui més a veure amb aquestes tecnologies, fet que planteja nous reptes socials, ètics i geopolítics a la nostra societat.

Analitzar les idees del present online

Aquesta conferència de dilluns s’emmarca dins el cicle Idees i conceptes per al temps present, que es va inaugurar al gener i que s’allargarà fins al juny. Reuneix experts per analitzar idees centrals per entendre el present en un món en canvi constant. A causa de l’estat d’alarma i el confinament del país, el Palau Macaya de la va començar amb les conferències online el 13 d’abril, per substituir les activitats presencials, i l’èxit que han tingut ha fet decidir els responsables del centre a continuar-les, sempre vinculades amb el tema que ara ocupa gairebé el 100% de l’actualitat, abordat des de diferents perspectives i sempre amb l’objectiu de buscar la reflexió i l’aprofundiment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa