Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Repartiment de carxofes per oposar-se a l’ampliació de l’aeroport
  • CA

Més de 400 persones, segons els Mossos d’Esquadra, s’han manifestat aquest dissabte al migdia pels carrers del Prat de Llobregat per protestar en contra de l’ampliació de l’aeroport. A l’inici de la concentració, s’han repartit carxofes conreades a l’entorn agrícola del delta del Llobregat, un espai natural que grups ecologistes i veïnals creuen que corre risc si creix una de les pistes de l’aeròdrom.

El col·lectius oposats al creixement de la infraestructura creuen que els efectes de les obres seran irreversibles, especialment en l’entorn de la Ricarda, una zona humida amb més de 300 anys d’història i que asseguren que és insubstituïble. Alhora, també han protestat contra les construcció de la nova àrea residencial estratègica (ARE Sud), una ampliació urbanística que denuncien que arribarà fins a 100 metres de la llera del riu Llobregat.

El manifestants remarquen la importància de preservar la Ricarda per oposar-se a l’anunci d’AENA d’ampliar la tercera pista. “És una zona humida, no un llac artificial, i és important conservar l’ecosistema, no es podria reproduir creant una altra llacuna al delta“, adverteix Pere Bonet, portaveu de l’entitat ecologista Ni un pam de terra.

Crítiques a Lucena

La manifestació ha estat farcida de lemes contra el president d’AENA, Maurici Lucena, i l’Ajuntament del Prat de Llobregat, entre d’altres. La meitat del recorregut ha coincidit amb el mercat ambulant, on hi ha simulat una parada on hi venien maons i ciment, en referència a l’expansió urbanística prevista al municipi.

La marxa ha acabat a la plaça de la Vila, davant de l’Ajuntament, on el col·lectiu s’ha concentrat i han fet explotar uns globus pintats amb motius que volien representar l’explosió urbanística que està vivint la localitat.

Més notícies
Jaume Collboni i Salvador Illa, al Prat / Miquel Codolar / ACN
Illa insta Aragonès a posicionar-se “amb nitidesa” a favor d’ampliar el Prat
Notícia: Illa insta Aragonès a posicionar-se “amb nitidesa” a favor d’ampliar el Prat
Comparteix
Collboni suggereix oferir compensacions a municipis del Baix Llobregat per no aturar el projecte
L'avió de Level que fa el primer vol directe entre Barcelona i Santiago de Xile, a l'aeroport del Prat / ACN - Laura Fíguls
L’aeroport defensa que la seva qualitat de l’aire és “molt millor” que la de Barcelona
Notícia: L’aeroport defensa que la seva qualitat de l’aire és “molt millor” que la de Barcelona
Comparteix
La directora del Prat considera que s’està criminalitzant el sector aeri

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa