Reforcen la policia al barri d’Horta per una ocupació que protagonitza baralles al carrer

L'Ajuntament ha acompanyat el propietari els darrers mesos i s'ha denunciat l'ocupació, que ja està en mans d'un jutge

Veïns del barri d’Horta han alertat d’incidents provocat per unes persones que ocupen un local del carrer Salses. Un d’ells seria la baralla amb ganivets que va publicar la germana del regidor Manuel Valls, Giovana Valls. Fonts municipals, però, han detallat a Europa Press que tenen constància de la situació i que s’ha reforçat la presència policial. Un suport que inclou agents tant de la Guàrdia Urbana com dels Mossos d’Esquadra, especiament de nit. 

Fonts municipals, a més, asseguren que han acompanyat el propietari del local els darreres mesos perquè denunciés i que el tràmit judicial ja ha estat iniciat. De moment, doncs, esperen l’ordre de desnonament. Mentrestant, la regidora del districte d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón es va reunir amb el veïnat ahir i avui hi ha tornat a contactar per fer un seguiment del cas.

L’entorn de la zona ocupada, entre veïns i treballadors, han explicat a l’agència de notícies Europa Press que s’han arribat a recollir signatures per queixar-se dels problemes i els sorolls que s’inicien, sobretot, a la nit. Segons els mateixos testimonis, el carrer seria un focus de diverses ocupacions amb diverses tipologies de residents. El ventall inclou des de joves fins a una família amb una filla petita, detallen aquestes fonts.

Sobre la baralla que es va produir dimarts i que va fer-se viral a les xarxes socials arran d’un vídeo, els Mossos d’Esquadra han informat a la mateixa agència de comunicació que van rebre diversos avisos però que en arribar, en un primer moment, no van trobar ningú. En una visita a la zona arran d’un avís, els agents no van trobar tampoc una batussa però, en canvi, sí van veure diverses persones que van rebutjar donar explicacions o denunciar els fets

A més, les fonts policials recorden que no poden fer res sobre l’ocupació, ja que hi ha un procés judicial en marxa que en té totes les competències. 

Més informació

Nou comentari