Rècord històric de la marató ‘Cap nen sense joguina’

Aquest llarg programa de Ràdio Barcelona-Cadena SER, de gairebé nou hores, fa arribar presents per Reis a més de 10.000 infants de la ciutat

La marató radiofònica ‘Cap nen sense joguina’ aconsegueix un rècord històric amb 38.485 euros per fer arribar regals la Nit de Reis més de 10.100 nens i nenes de Barcelona. Els presents arriben als infants gràcies també a 40 entitats de caire social i als centres hospitalaris de la ciutat. Es tracta d’un programa de Ràdio Barcelona-Cadena SER de gairebé nou hores de durada, que subhasta objectes cedits per personatges famosos, entre ells molts polítics de Barcelona, Catalunya i Espanya. Aquest diumenge a les 8.30h la campanya finalitzava amb una cavalcada especial per als infants ingressats als hospitals de Sant Pau i Nen Déu i al centre d’acollida Sant Josep de la Muntanya. 

Aquesta edició ha superat els diners recaptats en les edicions anteriors, amb l’única excepció del 50è aniversari, quan va fer un esforç extra allargant la marató fins a un total de 20 hores seguides. Aquest any la campanya va aconseguir 69 objectes cedits per personalitats de l’esport, la cultura i la política. El més valorat per l’audiència ha estat la portada original del tebeo ‘Mortadelo y Filemón’ d’Ibáñez, per la que s’han pagat 3.200 euros. Les botes del futbolista blaugrana Leo Messi també han fet furor, així com l’última còpia del disc ‘inblack’ (1.800 euros) autoeditat pel músic Alfred Garcia d’Operación Triunfo i les botes de futbol (1.600 euros) del davanter Borja Iglesias del R.C.D. Espanyol.

El cantant Manolo Garcia va pintar i entregar dos quadres, que van recaptar mil euros cadascun, un preu similar al del cavallet de fusta aportat per l’actriu Isabella Rossellini. Pep Guardiola va oferir aquest any un xandall d’entrenador, el director d’orquestra Gustavo Dudamel va donar una batura, Alejandro Valverde va entregar un mallot signat i el músic Pau Donés va cedir el manuscrit de la cançó ‘La Flaca’, que precisament va ser adquirida com un regal (550 euros) de seguidors d’Alfred Garcia al músic pratenc. 

Convidats especials i més de 700 còmplices

La directora del programa ‘Tot és Comèdia’ de SER Catalunya, Rosa Badia, ha conduït el programa durant les hores clau de la subhasta, amb un ajudant de luxe, el periodista Josep Cuní, recent fitxat per l’emissora per dirigir i presentar el magazín matinal ‘Aquí amb Josep Cuní’.

Al llarg de la nit l’estudi radiofònic del carrer Casp ha rebut convidats com  l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, els periodistes Jordi Basté, Jaume Figueras, Elisenda Roca, Glòria Serra, Manel Fuentes, Queco Novell, Bob Pop i Marc Giró i l’actor Joan Gràcia, que ha participat al programa després d’una doble funció amb el ‘Tricicle’. Per telèfon han tret el cap al programa també altres personatges coneguts com la periodista Maruja Torres, el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, la cap de la oposició Inés Arrimadas i el cantant Alfred García. En total han passat per l’estudi més de 700 persones.

La marató d’Ona de Sants-Montjuïc, la més valenta

En paral·lel a l’exitosa campanya de Ràdio Barcelona-Cadena SER, en un altre racó de la ciutat una emissora molt més petita també tira endavant una marató radiofònica solidària per ajudar als Reis Mags a arribar a tots els nens i nenes. Es diu ‘La Maratona’, fa 25 anys que es realitza i la impulsa Ona de Sants-Montjuïc. Amb una duració de 60 hores, del 3 al 5 de gener, és la marató de ràdio més llarga que es fa a Catalunya. Enguany porta com a lema ‘Una joguina és un somriure’. Compta amb la col·laboració de la Fundació Pare Manel, que és quin s’encarrega de la de la logística de la recollida i distribució entre els centres amb els quals col·labora. La ciutadania hi aporta joguines noves o usades però en bones condicions, no bèl·liques i no sexistes. 

Més informació

Nou comentari