Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Reclamen transparència en el rebut de l’aigua a l’Ajuntament i l’AMB

L’Associació Ciutadana per l’accés Universal a l’Aigua (ACUA) ha exigit a l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona “transparència” en el rebut de l’aigua i reclama que hi hagi una facturada diferenciada de cada servei per evitar la confusió dels ciutadans. L’associació considera que actualment el rebut de l’aigua és “una amalgama de conceptes difícils d’entendre” perquè agrupa serveis molt diferents.

“Aquest sistema provoca confusió, perquè, encara que els conceptes vénen identificats, els usuaris no acaben d’entendre què estan pagant ni quina quantitat abonen per cada un dels serveis”, denuncia l’ACUA. La factura de l’aigua inclou el consum i els impostos associats, però també la recollida dels residus i el tractament selectiu que se’n fa, cosa que a vegades pot confondre als usuaris.

“Amb la factura actual de l’aigua es confon la població, fent creure que puja aquest servei quan, en realitat, són altres taxes, alienes al servei de l’aigua, les que es creen o pugen el cost, com ha passat amb l’últim rebut”, ha insistit el portaveu de l’associació a Catalunya, Txetxu Sanz.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa