Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Readmeten una cambrera a l’empresa que volia que treballés amb sostenidors
  • CA

Actuació polèmica per part de l’empresa Almanproduct. Tal com ha informat l’ACN, el Jutjat del Social número 4 de Barcelona ha decidit que haurà de readmetre una cambrera que havia acomiadat. La raó de l’acomiadament és el que fa aquest cas més atípic. El motiu, concretament, va ser que la cambrera es va negar a treballar amb sostenidors, un ‘cullote’ i mitges. Segons betevé, la situació es va produir en el bar Dollhouse Barcelona, que és propietat d’Almanproduct i està situat al número 17 de la Rambla (Ciutat Vella). El jutjat ha pres aquesta decisió perquè creu que l’empresa va vulnerar el dret a l’honor, a la intimitat personal i familiar i a la mateixa cambrera. És per això que, a més, haurà de pagar-li els sous que no va cobrar durant els mesos que va estar sense feina després de ser acomiadada. Això no és tot. També li haurà de pagar una indemnització.

La relació laboral de la treballadora i l’empresa va començar el 14 de febrer del 2020. La situació es va complicar quan ella va començar a accedir puntualment a treballar amb sostenidors, ‘culotte’ i mitges, com també es demanava a les altres cambreres i com estava establert en el seu contracte laboral. La pitjor part de totes, però, va arribar quan va viure una situació incòmoda amb un client del local. A partir de llavors, va decidir que no volia vestir més d’aquesta manera i ho va comunicar als seus superiors. Això va tenir conseqüències. El 12 de setembre del 2021 l’empresa li va donar vacances i, més tard, el 25 d’octubre li va rescindir el contracte temporal.

Insults xenòfobs i homòfobs

Un altre cas polèmic en l’àmbit laboral es el que va conèixer el TOT Barcelona durant el maig del 2022 per part de dones que, presumptament, havien patit insults i vexacions xenòfobes, racistes i homòfobes. Les treballadores denunciaven que empleats d’una empresa contractada per netejar la seu la Comissió Nacional del Mercat i de la Competència (CNMC). Tots ells eren personal de neteja. En un informe emès arran de la denúncia d’una de les treballadores per presumpte assetjament laboral, la Inspecció de Treball va declarar provat el setembre del 2021 que hi havia una “situació conflictiva” dins de la plantilla formada per uns 20 treballadors, amb “actituds contràries” vers una part dels empleats pel fet de ser estrangers.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa