Identificar i clarificar objectius, desenvolupar estratègies dirigides a aconseguir-los, potenciar capacitats i eliminar qualsevol por o bloqueig. Aquestes són les finalitats del coaching i és el que ha d’aconseguir un bon coach que arribin a fer les persones que assessora. És vàlid per a la vida personal i se n’ha demostrat l’eficàcia en els entorns empresarials i de treball en equip. I les tècniques per saber-ho fer és el que fa quinze anys que s’aprèn a l’Institut Superior de Coaching Motivat de Barcelona

A partir de l’any 2000, van començar a sonar noms de coaches internacionals a la ciutat i es van crear els primers centres de formació dedicats a aquesta disciplina. Un dels primers va ser l’Institut Superior de Coaching Motivat, que va néixer el 2004. Actualment és considerat un dels centres de formació de coaching més prestigiosos de Catalunya i a Barcelona és conegut principalment per la seva metodologia experiencial i disseny pedagògic innovador.

La integració de la base teòrica en una metodologia de caràcter vivencial es troba en els quatre cicles formatius que ofereix als alumnes per arribar a ser coaches. Tothom que entra a l’Institut Superior de Coaching descobreix que té la possibilitat de generar canvis, superar-se, modificar creences, tenir una visió diferent i més amplia: en resum, ser més líders d’un mateix.

El canvi per impulsar l’eficiència

Partint de la idea de canvi que implica, el coaching aporta beneficis que es basen en el desenvolupament de les nostres pròpies capacitats i punts forts, per ser més eficients i gaudir més de les coses, prendre decisions més conscients, confiar més en nosaltres mateixos i arriscar-nos en la mesura justa per allò que volem aconseguir.

A les organitzacions, el coaching s’ha convertit en una de les millors inversions per la necessitat de treure partit del capital humà per aconseguir millors resultats. A les empreses, permet reforçar les habilitats dels treballadors, fomentar i millorar el treball en equip, ser més eficients davant de possibles canvis i descobrir noves eines o mètodes per resoldre conflictes.

La formació de l’Institut Superior de Coaching Motivat compta amb les certificacions de les principals institucions de coaching estatals, com ara l’Asesco (Associació Espanyola de Coaching) i internacionals (International Coaching Federation, ICF). Això garanteix l’excel·lència de la formació amb estàndards reconeguts mundialment .

El centre ofereix cursos tot l’any amb modalitats presencials a Barcelona, com ara el curs de coaching integral i el curs d’especialista en tècniques de coaching. De mensuals, n’hi ha d’intensius i de semi-intensius. També es pot triar la modalitat semi-presencial, que combina la metodologia online amb la presencial. I fins i tot es proposen formats webinar, amb teleclasses en directe amb alumnes de tot el món.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa