Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Quins són els noms més freqüents entre els barcelonins?
  • CA

Els noms van per generacions. Enguany, per exemple, molts nounats s’han dit Leo gràcies a la influència del millor jugador del món de futbol masculí, que fa dos estius va plegar del Barça. En el cas de les noies, el més repetit és Júlia. En canvi, si s’analitza els noms des d’una perspectiva global, els més comuns no són gaire nous, ans al contrari.

A la ciutat de Barcelona, Antonio i Maria són els més repetits. És més, els Antonios són l’1,2% de la població de la demarcació de Barcelona i les Júlies, un 1,1. El segueixen de prop els José, Montserrat i Maria del Carmen.

Per contra, hi ha noms molt poc escollits. És el cas d’Aadel o Aaira, que segurament no coincidiran mai, ja que només hi ha 4 repartides per tota Barcelona. La cua de la llista també confirma que el nom compost s’està perdent. Tot i que els més típics, com Josep Maria, encara aguanten, altres com Adrià José o Aida Esperanza brillen, gairebé, per la seva absència.

El fenòmen fan

Hi ha noms que porten a èpoques més antigues, com el de Celestina. 348 persones es diuen d’aquesta manera. I d’altres que mostren un clar fenòmen fan: hi ha 50 Shakires repartides per Barcelona i les ciutats veïnes.

Aquest fenòmen també es veu en les persones que es diuen, Ronaldo -com el cognom del jugador de futbol-, que hi ha 72. També hi ha 12 que homes que es diuen Zac, un nom que comparteixen el personatge principal de Pirates del Carib i l’actor que va saltar a la fama amb Hight School Musical.

Els noms catalans més comuns

Dels 10 noms més comuns a la ciutat de Barcelona, només 4 pertanyen 100% a la llengua catalans. A la Maria i la Montserrat la segueixen els David i els Jordi, que ocupen la setena i novena posició respectivament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa