Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Quatre poliesportius de Barcelona es convertiran en hospitals de campanya
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ofereix pavellons perquè funcionin com a espais satèl·lit dels hospitals Vall d’Hebron, Clínic, Sant Pau i el Mar. Amb la idea de posar recursos a disposició en plena crisi d’emergència pel coronavirus, el consistori està treballant ja per preparar espais com el complex esportiu municipal (CEM) Olímpic Vall d’Hebron, pròxim a Vall d’Hebron, i el CEM Guinardó, a prop de Sant Pau, segons ha avançat El Periódico. A més, s’està valorant també el CEM La Mar Bella o Claror Marítim com a hospital de campanya per reforçar el del Mar i s’està buscant quin podria ser l’espai per complementar el Clínic. Fonts de Salut matisen que en tot cas funcionaran com a plantes d’hospitalització.

“Tenim quatre grans hospitals públics, i com a ajuntament ens hem posat a disposició”, ha dit en declaracions a TVE l’alcaldessa Ada Colau aquest matí. Segons ha explicat, un cop detectats els pavellons pròxims als centres hospitalaris s’està treballant per posar-hi llits.

Amb tot, Colau ha deixat clar que qui marca les necessitats sanitàries és el departament de Salut i el Consorci Sanitari de Barcelona, l’ens públic constituït per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona adscrit al Servei Català de la Salut. Així, el que fa el consistori és oferir recursos com els mateixos pavellons municipals, transport o bombers.

Plantes d’hospitalització

Segons apunten fonts de Salut a l’ACN, s’està mirant de fer extensions d’hospitals però descarten definir-ho com a hospitals de campanya. Es tractaria d’aprofitar els pavellons per fer plantes d’hospitalizació, no d’urgències i crítics, i aquesta és la hipòtesi que s’està treballant amb ajuntaments.

A principis de setmana, l’alcaldessa ja va dir en roda de premsa que el més important és estar ara “al costat del sistema de salut”. En aquest sentit, ja va avançar que s’estava en comunicació permanent amb la Generalitat en el marc del CSB per buscar equipaments pròxims als hospitals, arribar a un acord amb els hotels o facilitar algun tipus de transport.

Més notícies
Salut farà a domicili les proves de coronavirus per evitar contagis als hospitals
Notícia: Salut farà a domicili les proves de coronavirus per evitar contagis als hospitals
Comparteix
Els dos últims casos confirmats a Catalunya són treballadors sanitaris
La parada de taxis en un dels primers dies de confinament a l'Hospital del Mar | A.G
El taxi s’enfonsa: Cauen un 85% els ingressos pel coronavirus i denuncia que se sent “desprotegit”
Notícia: El taxi s’enfonsa: Cauen un 85% els ingressos pel coronavirus i denuncia que se sent “desprotegit”
Comparteix
Els conductors lamenten que l'Institut Metropolità del Taxi hagi emès recomanacions en comptes d'imposar normes
De la Facultat de Medicina a la trinxera del coronavirus: “Estem preparats”
Notícia: De la Facultat de Medicina a la trinxera del coronavirus: “Estem preparats”
Comparteix
Tres estudiants que s'han presentat voluntàries per donar un cop de mà relaten la seva experiència al TOT Barcelona
Unes obres polèmiques inunden el pis d’un veí de 82 anys en ple confinament
Notícia: Unes obres polèmiques inunden el pis d’un veí de 82 anys en ple confinament
Comparteix
L'Ajuntament havia precintat en aquest mateix edifici, el mes passat, les tasques de remodelació de la finca per "vulnerar drets" dels residents

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa