Quatre anys fent-se passar per metgessa en una residència geriàtrica

Una dona van enganyar els responsables d'un centre de Barcelona propietat de Sanitas, que a l'abril va descobrir-ho en fer comprovacions sobre el seu personal amb els col·legis professionals corresponents

El cas dels metges farsants descoberts a Barcelona durant la pandèmia continua donant sorpreses. Si la setmana passada es destapava el cas d’un jove que havia engalipat durant uns dies en plena emergència sanitària un centre privat de Barcelona i un de Martorell, ara surten a la llum detalls d’un altre cas en investigació. Es tracta d’una dona de 54 anys amb estudis d’odontologia que es va fer passar per metgessa per treballar durant quatre anys en una residència geriàtrica del grup Sanitas a Barcelona. Ho ha avançat la Cadena SER i ho han confirmat al TOT Barcelona portaveus de Sanitas.

Aquest cas, per tant, no està vinculat directament amb la pandèmia, encara que s’hagi descobert al mes d’abril, en plena crisi per la gestió de la Covid-19 a les residències, on han mort 1.300 persones d’aquesta malaltia des de l’inici de la pandèmia. Segons la versió de Sanitas, almenys, l’engany de la dona que es feia passar per metgessa es va destapar perquè aquest any el grup sanitari va decidir canviar el sistema de comprovació de les credencials del personal. Fins ara, se’ls demanava cada any que entreguessin l’original que acreditava que havien pagat la taxa com a col·legiats mèdics.

Amb el nou sistema, els responsables de la mútua propietària del geriàtric on treballava la farsant van començar a contrastar les dades directament amb el Col·legi de Metges, on es va destapar que aquella dona mai havia sigut col·legiada seva. Per això està investigada per falsificació documental i per intrusisme professional. Sanitas estudia exercir l’acusació particular contra la falsa metgessa, i la investigació dels Mossos d’Esquadra i del jutjat continua.

Més informació

Nou comentari