Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els punts verds tornen a obrir al matí i el servei de neteja recupera mil operaris

Els serveis municipals de neteja de Barcelona han començat aquest dilluns a incrementar el nombre de treballadors al carrer i han posat en funcionament serveis suspesos durant l’estat d’alarma. Els equips de neteja han passat aquest dilluns del 33% al 66% del que és habitual, mentre que al Raval, Ciutat Vella i Sarrià s’ha passat del 50% al 75%. Els 150 equips de neteja que s’han incorporat suposen un miler més de treballadors al carrer. També han començat a obrir els punts verds al matí i el servei de neteja de pintades funciona al 50%. “Amb la recuperació de certa part de la normalitat anirem recuperant part d’aquest servei”, ha explicat el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia.

Els equips d’escombrat mecànic que es realitza al carrer s’amplien i es completen amb el personal que acompanya la màquina per poder actuar damunt de les voreres i ser més efectius en la retirada de fulles i borrissol dels arbres. També s’incrementa la neteja dels carrers amb equips d’aigua.

L’escombrat de les voreres, amb una combinació d’escombrat manual i mecànic, es farà una mitjana de quatre dies a la setmana. També s’incrementa el servei en torn de tarda, que és quan hi ha major ús de l’espai públic i el de zones verdes, ara que una part dels parcs de la ciutat resten oberts per a passejar i practicar esport.

Parcs i carrils bici

Pel que fa a la neteja amb equips d’aigua, s’incrementa en un 25%, situant-se al 50% del servei habitual i es prestarà també en determinats espais singulars dels districtes. S’incrementa especialment a Ciutat Vella on s’activaran fins a vuit equips a pressió i el Raval recuperarà la neteja amb aigua diària de tot el barri atenent la densitat de persones que hi viuen.

S’han reforçat els equips de neteja de les zones verdes de la ciutat, en consonància amb l’obertura de 77 parcs i jardins i per tant la major utilització d’aquests espais. També es netejaran els carrils bici. S’activa el servei de neteja a les platges amb dues brigades en torn de matí i de tarda, i la neteja superficial de la sorra amb tractor, que es farà en torn de nit.

Punts verds

A partir d’aquest dilluns es reprenen alguns serveis de neteja que van quedar suspesos el 14 de març passat, moment de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma. Tornen a funcionar, de moment només al matí, els punts verds de la ciutat, tant els punts verds de barri, com els mòbils i els de zona. L’horari serà des de les 9 a les 14 hores, de dilluns a dissabte. El punts verds de zona obriran els cap de setmana entre les 9.15 i les 12.45 hores del matí.

La recollida de trastos vells continua suspesa

També es reprèn el servei de neteja de pintades que funcionarà amb el 50% dels equips respecte al que és habitual. I el servei de recollida de mobles i trastos vells continuarà suspès. Badia ha explicat que estudien de quina manera han de traslladar els mobles per mantenir les distàncies de seguretat. Malgrat no hi hagi recollida, com ja s’ha fet durant totes les setmanes de confinament, es disposarà d’alguns equips de repàs que recolliran residus voluminosos que s’acumulin al carrer.

Serveis específics per la Covid-19 continuen

Durant les pròximes setmanes es mantindran els serveis específics posats en marxa durant l’emergència per la covid-19, per fer una neteja més intensiva de les zones especialment sensibles o de major ús. Aquests serveis inclouen la neteja en entorns d’hospitals, centres sanitaris, supermercats, mercats municipals i farmàcies.

També en formen part la desinfecció de contenidors, que passarà a fer-se en horari nocturn per garantir la convivència de tots els serveis a la via pública. Finalment es continuarà fent la recollida de residus en residències i centres sanitaris, que es fa amb un circuit diferenciat de la recollida de residus de la ciutadania.

Més notícies

JxCat exigeix “reemprendre la plena normalitat dels serveis de neteja” de Barcelona

Notícia: JxCat exigeix “reemprendre la plena normalitat dels serveis de neteja” de Barcelona
Comparteix
Reclamen reforçar aspectes "desatesos" per la pandèmia com la neteja dels elements vegetals que cauen dels arbres
Notícia: JxCat exigeix “reemprendre la plena normalitat dels serveis de neteja” de Barcelona - Mobile

Marian Muro: “Els primers turistes post-virus valoraran molt la neteja, la higiene i la informació”

Notícia: Marian Muro: “Els primers turistes post-virus valoraran molt la neteja, la higiene i la informació”
Comparteix
La flamant directora de Turisme de Barcelona aposta per recuperar al visitant espanyol i exprimir les noves tecnologies per reduir les molèsties als veïns
Notícia: Marian Muro: “Els primers turistes post-virus valoraran molt la neteja, la higiene i la informació” - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa