Punt final al conflicte a la Urbana amb el retorn de 22 agents a Ciutat Vella

Els agents admeten que van fallar en les formes apartant-s'hi i els caps renuncien als canvis que van originar la protesta

Retorn a la normalitat a la comissaria de la Guàrdia Urbana a Ciutat Vella. L’intendent major de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, ha reobert la porta perquè retornin els 22 agents que van abandonar el Grup de Delinqüència Urbana a finals de maig per discrepàncies per uns canvis organitzatius. La previsió és que poden reincorporar-se demà a la unitat.

Segons ha avançat la cadena Ser i el TOT Barcelona ha pogut confirmar, comandaments del cos es van reunir amb el grup de policies díscols “on es va apel·lar a la seva responsabilitat com a servidors públics”, informa l’Ajuntament. Els agents van plegar afirmant que se sentien menytinguts i s’oposaven a les modificacions internes que els superiors planificaven. En la trobada que ha servit per resoldre el conflicte, els policies “van estar d’acord que les seves formes no van ser les millors”, explica un portaveu del consistori, que afegeix que “per part de la prefectura se’ls va recordar i reconèixer la importància de la seva tasca diària, igual que la de la resta dels seus companys”.

El sindicat CSIF ha aplaudit que la prefectura “hagi recapacitat i reconduït la situació”. Alhora que fan les paus amb els agents crítics, els comandaments de la Urbana a Ciutat Vella renuncien a fer retocs en el Grup de Delinqüència Urbana, informa la periodista Anna Punsí en una cadena de missatges a Twitter. La unitat, dedicada a perseguir traficants i lladres reincidents, mantindrà els agents i les rotacions seran puntuals, en comptes de periòdiques, com es preveia.

Més informació

Comentaris

    CHUSMA URBANA 09/06/2021 8:35 am
    A la GU hi ha el pitxor de cada casa, son els que no podrien treballar a cap altre lloc, o serien directament delinquients.

Nou comentari