Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Protestes davant del consolat de Cuba contra el govern de Díaz-Canel
  • CA

Un centenar de persones s’ha reunit aquest dilluns davant del consolat de Cuba al passeig de Gràcia per protestar contra el govern de Miguel Díaz-Canel, que es troba a l’ull de l’huracà després que al país caribeny s’hagin produït les manifestacions més multitudinàries des del 1994. A la capital catalana, els concentrats han reclamat la marxa del president cubà, a qui titllen de “dictador”.

Milers de persones han sortit a protestar als carrers de Cuba contra el govern comunista actual. El país caribeny s’ha vist asfixiat en la crisi econòmica més dura en tres dècades, que s’ha vist agreujada per les sancions que l’administració de Donald Trump va imposar a l’illa i la pandèmia. Tot i que la manifestació més gran ha tingut lloc a l’Havana, les protestes s’han encadenat al llarg del país. 

Enfrontaments de manifestants

Cap a la tarda, el president cubà, Miguel Díaz-Canel, ha aparegut a la televisió pública per encoratjar una “resposta revolucionària” a les protestes, tot assegurant que havien estat promogudes “per mercenaris estatunidencs”. Segons informa la premsa internacional, es van trobar llavors dos grups de manifestants, els defensors del govern i els contraris al règim. 

Els protestants en contra del govern de Díaz-Canel van intentar ocupar les zones més icòniques de la ciutat, però es van veure bloquejats per manifestants pro-govern i les forces de seguretat. La policia va utilitzar gas lacrimogen i porres per reduir les protestes i al final del dia es van acabar imposant i buidant els carrers de manifestants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa