Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una empresa de desallotjaments munta un control per pressionar les okupes d’un bloc de la Bordeta
  • CA

Diversos grups d’habitatge van anunciar l’ocupació del bloc del número 39 del carrer Sagunt, al barri de la Bordeta, el passat 8 de març. Avui, però, més d’un mes després i en ple període de confinament, s’han trobat la resposta de l’empresa propietària de la finca en forma de control a l’entrada de l’edifici. Ha sigut mitjançant una empresa especialitzada a pressionar habitants d’immobles ocupats, City Lock. Al migdia, han arribat diversos treballadors de seguretat d’aquesta companyia, juntament amb representants de la propietat, i s’han assegurat que es canviés el pany de la porta de l’edifici. Després s’hi han establert amb voluntat de quedar-s’hi de manera pemanent. Finalment, però, aquesta tarda els Mossos d’Esquadra han acabat denunciant tres d’aquests treballadors de seguretat per infringir el confinament i han desfet la paradeta.

Durant el dia, però, les veïnes –majoritàriament són dones– d’aquest edifici han mantingut l’ai al cor.  Segons han explicat els mateixos empleats de City Lock a aquest diari, la idea de la companyia era deixar almenys un treballador de seguretat a l’edifici que “deixaria passar les okupes, però les tindria controlades”. La intenció, doncs, era quedar-se 24 hores a l’entrada del bloc. Segons les ocupants, la propietària és una empresa anomenada Dinder Trade SL.

Els Mossos d'Esquadra parlen amb els treballadors de l'empresa City Lock | D.C

Els Mossos d’Esquadra parlen amb els treballadors de l’empresa City Lock | D.C

Davant aquests fets, una vintena de persones amb mascaretes s’han concentrat al carrer Sagunt per protestar contra la presència dels controladors de l’edifici. Els Mossos han desfet la concentració amb l’arribada de quatre cotxes patrulla. Durant l’acció policial, s’ha identificat diverses persones que formaven part de la protesta.

Era la segona vegada que els agents de la policia catalana anaven avui a aquella finca. En un primer moment, els Mossos hi han anat perquè han tingut coneixement que s’estava fent un canvi de pany, segons fonts del cos. S’hi han desplaçat, han identificat les persones que el feien, han comprovat que venien de part de la propietat i han obert diligències informatives destinades al jutjat de guàrdia. A més, s’ha informat la propietat del deure de fer arribar les claus del nou pany a tots els habitants del bloc, ja que si no ho feien podrien incórrer en un delicte de coaccions. In situ, els agents han comprovat con s’han facilitat les noves claus almenys a dues veïnes del bloc, segons les mateixes fonts. El gruix de les habitants del bloc, però, sostenen que només han rebut una clai que resten a l’espera de les còpies pertinents. Segons fonts municipals, durant els primers moments de incertesa, el regidor del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, s’ha posat en contacte amb els Mossos d’Esquadra per “mediar” i informar-se dels detalls de la situació. 

Quan la policia catalana ha marxat per segona vegada del carrer Segunt, al voltant de les tres de la tarda, al bloc s’hi han pogut quedar els treballadors de seguretat de City Lock amb el seu control a la porta. S’han instal·lat al vestíbul del portal i obrien, amb una clau, quan algú s’hi apropava. Menys de dues hores després, però, una patrulla ha tornat al mateix escenari. S’ha comprovat que els vigilants seguien al mateix bloc i s’ha decidit denunciar-los per saltar-se el confinament. Així doncs, davant d’aquesta nova postura policial, els treballadors han decidit desfer els plans i marxar de l’edifici.

Les ocupants, del Grup d’Habitatge de Sants, el Grup d’Habitatge Juvenil de Sants i El Sindicat de Llogateres de l’Hospitalet, van promoure l’ocupació com un espai de resposta a les necessitats de dones sense habitatge. Avui se’ls ha ofert negociar una sortida de l’edifici, asseguren, però s’hi han negat, ara per ara. “Volem una negociació col·lectiva de la situació”, ha explicat una de les ocupants. El bloc té 10 pisos i tots estan ocupats des del març ja que, segons els grups d’habitatge, estaven buits des del 2016.

Més notícies
Anuncien l’ocupació de 8 pisos durant el 8M per reivindicar l’accés a l’habitatge de les dones
Notícia: Anuncien l’ocupació de 8 pisos durant el 8M per reivindicar l’accés a l’habitatge de les dones
Comparteix
El Sindicat de Barri del Poble-sec, el de Sants, el de Gràcia i el de Vallcarca han fet visibles reivindiquen les ocupacions com una resposta al fet que les dones pateixen "més violència immobiliària"
Mor un veí històric de la Festa Major de Sants
Notícia: Mor un veí històric de la Festa Major de Sants
Comparteix
Va ser president de la federació organitzadora i de la comissió del carrer Valladolid

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa