Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Protesta de famílies amb fills sense plaça a les escoles públiques del seu barri
  • CA

Mig centenar de persones s’han manifestat aquest dissabte a la plaça Sant Jaume per reivindicar una escola pública i de proximitat. L’acte ha estat organitzat per la “Plataforma Proeducació Pública i de Proximitat” que denuncia el problema que tenen molts nens per accedir als centres adscrits del seu barri per la manca de places existents, fet que els obliga a sotmetre’s a sorteig. En aquest sentit, han volgut expressar el seu malestar amb el sistema actual denunciant que més de 131 famílies s’han quedat sense escolarització pública en les opcions escollides després del sorteig anual del Consorci d’Educació a P3. Fins a 135 famílies estan en la mateixa situació a 1r d’ESO.

Les famílies han protestat al mig de la plaça Sant Jaume sota el lema “L’educació no és un sorteig. Volem escola pública i de proximitat” al mateix temps que aixecaven les pancartes amb el número de sorteig que els havia tocat i formaven un cercle amb cadires per als nens com si es tractés d’una classe. En aquest sentit, han volgut denunciar que no són un número, sinó famílies que volen portar els seus fills a escoles i instituts del seu barri.

A la protesta s’hi han unit pares i mares del barri de Sant Andreu, tots ells afectats per la manca de places als instituts de la seva comunitat. En una atenció als mitjans, Miriam Del Rio, membre de la plataforma, ha explicat que el seu fill es va quedar sense plaça per entrar a l’ESO. En aquest sentit, Del Río demana que “des del Consorci d’Educació facin una bona previsió del nombre d’alumnes escolaritzats des de fa 9 anys perquè ningú es quedi sense plaça en acabar la primària”.

Segons Del Rio “el Consorci d’Educació té les dades suficients perquè saben la demanda i l’escolarització de 6è de Primària” i afegeix que “el fet d’anar a sorteig implica que més de 79 famílies s’hagin quedat sense escolarització en primeres opcions per manca d’oferta”.

En aquesta línia, Cati Casas, membre de la plataforma, ha denunciat la desigualtat existent entre l’accés als centres concertats i als centres públics. Segons Casas “als centres concertats, sostinguts amb fons públic, no hi ha problema de places perquè ja estan reservades als centres adscrits mentre que als centres públics, tot i ser de diners públics també, no hi ha reserves i les places es donen per sorteig”.

En aquest sentit, Casas ha fet referència a la normativa vigent explicant que “el procés d’escolarització ha de ser igual per a tothom, sobretot en centres amb fons públics”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa