Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Protesta a l’Hospital del Mar contra el tancament de 150 llits i la manca de personal
  • CA

Sanitaris i pacients del Parc de Salut Mar de Barcelona han protestat aquest dimecres davant l’Hospital del Mar per denunciar el tancament de 150 llits previst per a l’estiu i la manca de personal que pateix el centre, i per reclamar una dotació de recursos suficient per al sistema de salut públic. Xavier Tarragón, membre del Comitè d’Empresa de l’Hospital del Mar, ha explicat que la situació que viu el centre és “un reflex del que pateix tota la sanitat a Catalunya” i ha denunciat que l’atenció primària està “molt tensada”, alertant que aquest any la situació s’agreujarà per la covid i l’esgotament dels treballadors. “S’han de posar diners sobre la taula i no només paraules boniques i aplaudiments, que considerem hipòcrites”, ha sostingut.

Des d’Acampada Mar, entitat convocant de la protesta, denuncien que les retallades que han afectat el centre durant els últims anys estan dificultant que es pugui mantenir tot el personal en plantilla i totes les unitats i llits en funcionament, Segons afirmen, està provocant un augment en els temps d’espera per accedir a especialistes, proves diagnòstiques i intervencions quirúrgiques. Des de la plataforma també lamenten que la manca de sanitaris l’hagin de suplir els treballadors fent una quantitat “ingent” d’hores extres. “Calculem que durant els cinc primers mesos de l’any les treballadores es van veure obligades a fer unes 18.000 hores extres, una barbaritat que ha sigut necessària per mantenir l’activitat”, ha explicat Tarragón.

En referència a l’atenció primària, els col·lectius afectats han denunciat una “infradotació de recursos” en un servei que, alerten, està “molt tensionat”. Tarragón ha explicat que, si es brindessin els recursos necessaris a l’atenció primària, s’alleugeriria la càrrega de feina als hospitals, no s’agreujarien tant les malalties i es podrien evitar un gran nombre d’hospitalitzacions. Des del Comitè d’Empresa de l’hospital també han remarcat que la situació possiblement s’agreujarà amb l’augment de casos de covid i han reclamat que es busquin solucions per mantenir la normalitat al servei i poder assumir l’augment de la pressió hospitalària.

Amb crits com “No més retallades, més contractació” o “No, no, no a la privatització”, els concentrats han volgut fer una crida a les autoritats perquè “defensin” la sanitat pública. “Estan molt bé els reconeixements i els aplaudiments, però totes les retallades que s’han anat patint s’han de revertir d’alguna manera”, ha dit Tarragón. Les persones convocades també han cantat proclames en contra de la privatització de la sanitat, han rebutjat que faci “negoci amb la salut” i han reivindicat una sanitat “100% pública”.

Més notícies
Patrulles de la Guàrdia Urbana i Mossos, de nit, en imatge d'arxiu / Jordi Play
Barcelona reclama un toc de queda nocturn per evitar festes al carrer
Notícia: Barcelona reclama un toc de queda nocturn per evitar festes al carrer
Comparteix
El govern municipal reitera que no té mitjans per controlar l’espai públic sense ajuda
Públic amb mascareta a primera fila del concert de Kase.O al Festival Cruïlla / ACN
Barcelona registra en tres setmanes el 18% de casos de tota la pandèmia
Notícia: Barcelona registra en tres setmanes el 18% de casos de tota la pandèmia
Comparteix
Els menors de 50 anys ja suposen pràcticament la meitat dels ingressats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa