Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Gats per combatre la soledat de la gent gran
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha engegat una campanya per promoure l’adopció de gats per combatre la soledat de les persones més grans. Es tracta d’una iniciativa pilot que es farà durant les festes de Nadal, i que compta amb la col·laboració del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) i la regidoria d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat.

L’objectiu és ajudar a persones grans acollides al programa VinclesBCN, que combat la soledat de les persones grans, i que compta amb uns 3.000 usuaris de més de 65 anys. Segons l’Ajuntament, tenir animals de companya és “una via molt eficaç per reduir la soledat en les persones de més edat, alhora que és beneficiós per al benestar animal”.Si la iniciativa funciona, formarà part de l’Estratègia municipal contra la soledat 2020-2030 que està fent l’Ajuntament de Barcelona.

Uns 200 animals esperen casa

Al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia compta actualment amb uns 200 animals que esperen una nova llar. Alguns han estat abandonat, altres maltractats o han perdut la persona que en tenia cura. Segons indiquen, els gats adults són els “eterns oblidats”, amb molts d’ells esperant des de fa anys trobar una nova casa.

En paral·lel a aquesta acció, el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona posa en marxa, un any més, la campanya ‘Per Nadal, millor adopta!’, que enguany serà virtual. L’objectiu és continuar fomentant l’adopció i la tinença responsable, també durant les festes.

Les dades del CAACB, comparades a data 30 de novembre, mostren que en l’últim any es manté la tendència a la baixa en les entrades, és a dir en els abandonaments d’animals de companyia. A la vegada, s’ha registrat un increment en les adopcions gossos, si bé han baixat el nombre de gats adoptats. En l’últim any s’han adoptat 443 gossos i 378 gats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa