Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més de 60 trucades a emergències i unes 30 sortides dels Bombers per la pluja
  • CA

La pluja que ha caigut aquesta matinada i que pot tornar a caure en diversos moments del dia ha tornat a alterar el funcionament de Barcelona. Hi ha hagut problemes especialment a la zona nord de la ciutat, on s’han produït filtracions d’aigua al metro que han afectat la línia 3 del metro. Durant una estona els trens de la L3 no feien el recorregut complet, i la línia ha estat tallada entre Passeig de Gràcia i Vall d’Hebron. El servei ja està restablert, segons informa TMB

Les dificultats afecten també els Ferrocarrils de la Generalitat, ja que els horaris de la línia del Vallès estan alterats per una avaria a l’estació de Gràcia. Molts passatgers esperen a plaça Catalunya per poder fer el trajecte fins a la feina.

Els serveis d’emergència han rebut 61 trucades per incidències relacionades amb la pluja, i els Bombers de Barcelona han fet unes 30 sortides aquesta matinada. La majoria d’aquestes sortides ha sigut per treure aigua de baixos i aparcaments inundats. Els bombers també confirmen que la zona més afectada és la part nord de la ciutat: Vall d’Hebron, Turó de la Peira i Vallcarca. Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), han caigut 51 litres per metre quadrat en mitja hora al Barcelonès, i en alguns punts com l’Observatori Fabra s’ha arribat als 90 litres.

Goteres a la L2. | Meritxell Martínez

 

La pluja ha provocat goteres a diverses estacions del metro, com ara la d’Encants de la L2, on no és la primera vegada que es veu aquesta escena.

Als accessos per carretera hi ha embusos i col·lapse en diverses vies. Als túnels de Vallvidrera s’ha produït un despreniment en un talús que ha obligat a tallar la circulació i que, malgrat que ja s’ha resolt, provoca cues de fins a 4 quilòmetres en direcció a Barcelona. 

I a Rodlies la circulació ferroviària està interrompuda des d’un quart de set entre Blanes i Maçanet per la caiguda d’un arbre sobre la via entre Maçanet i Tordera, segons ha informat Renfe. Per facilitar la mobilitat dels viatgers afectats s’està gestionant un servei alternatiu per carretera per al tram afectat. Aquesta incidència causa retards superiors als 30 minuts en el tram Arenys-Maçanet-Portbou de l’RG1. Entre Arenys i Barcelona, en disposar de serveis que tenen el seu origen en l’estació d’Arenys, l’afectació és inferior.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa