Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Orgull guanya a la calor i omple els carrers de Barcelona
  • CA

Sota un sol de justícia, la manifestació de l’Orgull s’ha sobreposat a l’onada de calor i ha aplegat més de 100.000 persones Barcelona, segons xifres de l’organització –i 55.000, segons Guàrdia Urbana–. Amb el lema “50 anys d’Stonewall. Seguim la revolta”, la manifestació ha sortit del portal de Santa Madrona i ha pujat per l’avinguda Paral·lel fins a plaça Espanya, on hi havia l’escenari per a la lectura del manifest i on s’ha organitzat una festa amb música i activitats.

La marxa d’aquest any té com a principal objectiu visibilitzar la diversitat familiar i reivindicar els drets de les totes les famílies. Enguany també se celebren el 50 aniversari dels disturbis d’Stonewall, als Estats Units, quan una batuda en un bar gai de Greenwich Village va desencadenar una sèrie d’enfrontaments entre la comunitat homosexual i la policia de Nova York.

Més de 100.000 persones s'han reunit a plaça Espanya per escoltar el pregó de l'Orgull / ACN

Més de 100.000 persones s’han reunit a plaça Espanya per escoltar el pregó de l’Orgull / ACN

El presentador de TV3, Toni Cruanyes, ha demanat “reinventar la família sense barreres, des de la igualtat i el compromís” i ha reivindicat que el col·lectiu LGTBI ha millorat i diversificat el concepte de família, fent-lo més inclusiu. Més de 30 entitats han participat a la marxa, que ha comptat amb la presència d’Ada Colau, Ernest Urtasun i Jèssica Albiach a la carrossa dels comuns, mentre que Elsa Artadi anava a la de JxCat. El president del Parlament, Roger Torrent i el conseller de Treball, Chakir El Homrani, han encapçalat la manifestació.

Un dels moments més tensos ha sigut quan un grup d’activistes ha aturat l’autobús amb el qual Ciutadans volia participar a la manifestació –tot i haver estat vetat per l’organització pels seus pactes amb Vox– i l’han pintat al crit de “fora feixistes dels nostres barris”. Els manifestants han envoltat el vehicle i l’han obligat a girar cua entre aplaudiments de molts assistents. El partit taronja ha criticat l’incident i ha qualificat de “totalitaris” els manifestants.

Incident homòfob a una hamburgueseria

La manifestació d’aquest any ha estat marcat per una agressió verbal homòfoba que va tenir lloc la nit de dijous a una hamburgueseria de Barcelona. Un client va increpar un jove perquè anava vestit de manera massa femenina i el va amenaçar en diverses ocasions davant de la passivitat del vigilant de seguretat, que s’ho mirava atentament sense fer res. “Te voy a hacer heterosexual a hostias”, li va etzibar.

L’agressió va ser condemnada per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i una multitud d’entitats i personalitats de la ciutat, que es van fer ressò d’un incident que va tenir lloc el mateixa dia de la lectura del pregó del Pride, a càrrec d’Itziar Castro. L’Ajuntament de Barcelona i l’Observatori Contra l’Homofòbia es van posar a disposició del jove per assessorar-lo i ajudar-lo a presentar una denúncia.

 

Més notícies
Membres de Ciutadans davant l'autobús del partit pel Pride Barcelona / ACN
Cs qualifica de “sectarisme polític” el veto del Pride Barcelona
Notícia: Cs qualifica de “sectarisme polític” el veto del Pride Barcelona
Comparteix
El partit remarca que la decisió "no va ser unànime" i va provocar "una crisi dins l'organització"
L’autobús de Ciutadans, obligat a girar cua a la manifestació de l’Orgull a Barcelona
Notícia: L’autobús de Ciutadans, obligat a girar cua a la manifestació de l’Orgull a Barcelona
Comparteix
El partit havia estat vetat per participar a la manifestació pels seus pactes amb Vox

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ... a juny 30, 2019 | 10:03
    ... juny 30, 2019 | 10:03
    Sóc gai i no em representa aquest capitalisme kitsch de carrossa fonamentalista.
  2. Icona del comentari de: jupp a juny 30, 2019 | 10:35
    jupp juny 30, 2019 | 10:35
    Que celebrin el que vulguin, però cal que es disfressin tan esperpènticament?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa