Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Pressió sobre Colau per convocar un ple extraordinari sobre seguretat
  • CA

El dia que se sap que l’Ajuntament i la conselleria d’Interior ha convocat una junta de seguretat local a Barcelona –amb un termini més breu del que se sol aplicar, ja que n’hi va haver una a la primavera i se n’esperava una altra per a la tardor– la pressió sobre Ada Colau per la inseguretat augmenta.

L’endemà que Ciutadans ho demanés, Junts per Catalunya ha reclamat avui a l’alcaldessa de Barcelona que convoqui un ple extraordinari sobre el que és la primera preocupació dels barcelonins segons l’últim baròmetre. I el PP s’hi ha mostrat d’acord minuts després.

[r:1]

La portaveu de JxCat, Elsa Artadi, ha convocat la premsa per anunciar que buscarà l’acord de tots els grups de l’oposició per forçar aquest ple, si pot ser abans de les vacances d’estiu. “N’estem començant a parlar, però no crec que cap grup de l’oposició hi estigui en desacord”, ha advertit.

Una altra cosa és si el calendari permet fer aquesta sessió abans de l’agost, ja que de moment no s’ha format el govern definitiu que estan negociant es comuns i el PSC, i les sessions plenàries estan paralitzades fins que es faci l’anomenat ple del cartipàs, on es voten les retribucions i el repartiment de recursos entre els grups i es dona compte dels regidors que formaran l’executiu i quina tasca farà cadascun.

En aquest aspecte, Artadi també ha sigut crítica. “Mentre estan negociant aquest govern que no arriba. La inseguretat augmenta, el baròmetre diu que el 27% dels barcelonins la consideren el principal problema de la ciutat i tenim una alcaldessa absent que no dona solucions. Quan pensa comparèixer, què pensa fer?”, ha preguntat. La portaveu de JxCat creu que “després de quatre anys amb una alcaldessa d’inseguretat, necessitem un regidor de Seguretat, i que sigui competent com ho va ser Joaquim Forn”. 

[r:2]

També ha criticat Jaume Collboni, líder del PSC i futur primer tinent d’alcalde, segons es preveu extraoficialment. “Va fer campanya parlant de seguretat, en va fer bandera, i també està absent. Ara que la situació és més greu que mai, no hi és”, li ha retret. Cal tenir en compte, que tot indica que el que serà regidor de Seguretat és Albert Batlle, número tres de Collboni i exdirerctor dels Mossos.

Segons Artadi, si no s’arribés a temps de fer el ple extraordinari abans de l’agost, “Colau hauria de convocar almenys la resta de grups, donar explicacions, donar les dades i dir què pensa fer, quines mesures pensa aplicar”.

Tant Artadi com Josep Bou, el president del grup municipal del PP, han coincidit a advertir del fenomen que s’està produint d’autoorganització dels ciutadans contra la inseguretat, a través de les xarxes socials on difonen vídeos i avisos sobre delictes que es cometen i, en alguns casos, la persecució activa de carteristes per foragitar-los del metro. “Les entitats empresarials i civils demanen solucions, la gent s’autoorganitza i no és la seva tasca”, ha dit la portaveu de JxCat.

Per a Bou, “els veïns de Barcelona ja paguen impostos, no haurien de fer això, hi tenen dret, però haurien de tenir la força pública suficient perquè no calgués. Com que no n’hi ha prou, ho graven i informen, esperem que no passin a l’acció”, ha advertit.

Segons el líder de PP a l’Ajuntament, cal “identificar punts calents i posar-hi binomis de la Guàrdia Urbana i si cal càmeres de seguretat”. També vol “que la policia municipal estigui més a la via pública”. “No vull veure tants cotxes patrulla estacionats davant de les seus del districte i tants guàrdies als districtes”, s’ha queixat. També ha reclamat que els agents portin pistoles elèctriques Taser que, segons ell, “són més segures i efectives que les defenses [les porres]”.

Més notícies
C’s demana un ple extraordinari sobre seguretat
Notícia: C’s demana un ple extraordinari sobre seguretat
Comparteix
La presidenta del grup a Barcelona, Luz Guilarte, ha demanat Colau que nomeni un regidor de seguretat
La inseguretat es torna a disparar com a principal preocupació dels barcelonins
Notícia: La inseguretat es torna a disparar com a principal preocupació dels barcelonins
Comparteix
El baròmetre postelectoral dona 6 punts percentuals d'increment dels enquestats que la consideren el principal problema de la ciutat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa