Cauen un 30% els robatoris violents i un 50% els furts de rellotges de luxe

L'activitat dels Mossos permet la detenció de 165 lladres des de principis d'any

La pressió dels Mossos d’Esquadra ha donat resultat. Aquest estiu els robatoris violents de rellotges de luxe han disminuït un 30% respecte al juliol i l’agost de l’any passat, segons dades difoses per la policia catalana. Els furts dels mateixos objectes s’han reduït un 49%. Els Mossos han detallat que, des de principis d’any, han detingut 165 lladres que actuaven als carrers de Barcelona.

Els Mossos atribueixen la reducció a diversos factors, tots associats a l’activitat policial. En primer lloc, la feina preventiva per part d’agents uniformats i d’altres de paisà, que han facilitat l’arrest “in fraganti” d’alguns lladres. En segon lloc, la presència policial a punts sensibles i franges horàries en què actuen els delinqüents. El dispositiu del Port Olímpic en seria un exemple. En aquest sentit, els Mossos admeten que la presència policial és més intensa a zones freqüentades per turistes, “que es converteixen en les víctimes principals, tot i que també n’hi ha que viuen a la ciutat”.

En tercer i últim lloc, la policia catalana diu que les investigacions han estat clau per a la disminució de les dades de robatoris i furts. Una d’elles va concloure el 18 de juliol i va permetre la detenció de 13 lladres de rellotges. En les entrades i escorcolls es van localitzar diversos objectes robats valorats en un total d’1 milió d’euros. 

La policia catalana destaca que la tendència de robatoris i furts anava a l’alça des de l’any 2018, especialment els que tenien com a objectius els rellotges. Els Mossos reconeixen que en els primers mesos de 2019 aquests fets delictius es van incrementar. 

Tres detinguts més al setembre

L’última operació contra lladres ha estat a principis d’aquest mes. Va ser el 7 i el 9 de setembre, quan es van detenir tres lladres que han ingressat a presó. Els delinqüents van robar a un turista anglès que descarregava les maletes per accedir al seu hotel. Els tres homes s’hi van apropar i un d’ells li va prendre el rellotge, valorat en 21.000 euros, d’una estrebada. Un d’ells va impedir que el turista perseguís el lladre, i un altre va començar a córrer per confondre’s amb el que tenia el rellotge.

La investigació dels Mossos va permetre identificar els tres delinqüents, i els agents van intensificar la vigilància a les zones que freqüentaven. Finalment, els van localitzar en dos carrers del Raval i els van arrestar. 

 

Nou comentari