Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cauen un 30% els robatoris violents i un 50% els furts de rellotges de luxe
  • CA

La pressió dels Mossos d’Esquadra ha donat resultat. Aquest estiu els robatoris violents de rellotges de luxe han disminuït un 30% respecte al juliol i l’agost de l’any passat, segons dades difoses per la policia catalana. Els furts dels mateixos objectes s’han reduït un 49%. Els Mossos han detallat que, des de principis d’any, han detingut 165 lladres que actuaven als carrers de Barcelona.

Els Mossos atribueixen la reducció a diversos factors, tots associats a l’activitat policial. En primer lloc, la feina preventiva per part d’agents uniformats i d’altres de paisà, que han facilitat l’arrest “in fraganti” d’alguns lladres. En segon lloc, la presència policial a punts sensibles i franges horàries en què actuen els delinqüents. El dispositiu del Port Olímpic en seria un exemple. En aquest sentit, els Mossos admeten que la presència policial és més intensa a zones freqüentades per turistes, “que es converteixen en les víctimes principals, tot i que també n’hi ha que viuen a la ciutat”.

En tercer i últim lloc, la policia catalana diu que les investigacions han estat clau per a la disminució de les dades de robatoris i furts. Una d’elles va concloure el 18 de juliol i va permetre la detenció de 13 lladres de rellotges. En les entrades i escorcolls es van localitzar diversos objectes robats valorats en un total d’1 milió d’euros. 

La policia catalana destaca que la tendència de robatoris i furts anava a l’alça des de l’any 2018, especialment els que tenien com a objectius els rellotges. Els Mossos reconeixen que en els primers mesos de 2019 aquests fets delictius es van incrementar. 

Tres detinguts més al setembre

L’última operació contra lladres ha estat a principis d’aquest mes. Va ser el 7 i el 9 de setembre, quan es van detenir tres lladres que han ingressat a presó. Els delinqüents van robar a un turista anglès que descarregava les maletes per accedir al seu hotel. Els tres homes s’hi van apropar i un d’ells li va prendre el rellotge, valorat en 21.000 euros, d’una estrebada. Un d’ells va impedir que el turista perseguís el lladre, i un altre va començar a córrer per confondre’s amb el que tenia el rellotge.

La investigació dels Mossos va permetre identificar els tres delinqüents, i els agents van intensificar la vigilància a les zones que freqüentaven. Finalment, els van localitzar en dos carrers del Raval i els van arrestar. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa