Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El president del Col·legi de Metges: “El Ministeri no coneix els recursos sanitaris existents”
  • CA

El president del Col·legi de Metges, Jaume Padrós, ha criticat la centralització del decret d’alarma espanyol. En un tuit ha advertit que si no hi ha col·laboració “anirem a un escenari pitjor”: “Adverteixo que si aquest decret del govern espanyol suposa una gestió impositiva no col·laborativa amb la Generalitat i la conselleria de Salut i les partides econòmiques extraordinàries per a sanitat no s’apliquen d’acord amb la població i la realitat hospitalària de Catalunya anirem a un escenari pitjor”.

Padrós ha afegit que li preocupa “com a metge, sense entrar en valoracions polítiques” que es confinin zones com la Conca d’Òdena però no que es faci a Madrid “i no es limiti la mobilitat dins el propi Estat, com s’ha fet a altres països”. “El ministeri de Sanitat no coneix els recursos sanitaris existents. Només les comunitats autònomes. I a més, la realitat del nombre i tipus de centre és molt diferent entre les comunitats”, ha conclòs.

Les paraules de Padrós arriben després que l’alerta sanitària pel coronavirus està obligant a fer esforços molt ràpids als centres hospitalaris. Un d’aquests és l’Hospital del Vall d‘Hebron de Barcelona. Fonts mèdiques d’aquest centre han assegurat a ‘El Món’ que una de les mesures que s’han pres per afrontar la situació és la preparació d’unitats de cures intensives “velles amb material que ja estava desat quan van obrir les noves UCI”.

“Els polítics són els que han de donar més exemple”

En un altre tuit d’aquesta tarda, Jaume Padrós s’ha qüestionat perquè “es van fent tests” per detectar el coronavirus a persones sanes sense símptomes “quan se’ns diu que no n’hi ha per fer-ne a la trinxera”, en referència als hospitals. Padrós ha afegit: “Els polítics són els que han de donar més exemple”. Preguntat per un tuitaire per si el president del Col·legi es referia al diagnòstic positiu del vicepresident del Govern, Pere Aragonès, Padrós ha matisat que la la seva crítica “va referida a fer cribratges sense justificació, a persones sanes sense símptomes quan sabem que tindran resultat negatiu i no faran canviar en res el seu confinament”. “És un test que escasseja molt a la primera línia assistencial”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa