Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Pregària reivindicativa davant del CIE de Zona Franca per reclamar-ne el tancament
  • CA

Un centenar de persones s’han concentrat aquest dissabte al vespre davant del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) a la Zona Franca de Barcelona i han participat de la sisena vetlla de pregària convocada pel grup de voluntaris de la Fundació Migra Studium que visiten regularment als interns. Durant la trobada, els concentrats han demanat el tancament del centre i s’han solidaritzat amb el patiment dels reclusos, que estan a l’espera de ser deportats al seu país d’origen. Ara mateix, segons l’organització, al CIE de la Zona Franca hi ha internades 60 persones. 

Els participants han encès espelmes i han pintat un mural a les portes del recinte. S’han llegit textos del cristianisme, l’Islam i el judaisme en favor de l’hospitalitat. A més, els voluntaris de l’organització han explicat testimonis de persones que han passat pel CIE al llarg del 2019 i han assegurat que, dins de les seves parets, es vulneren els drets humans “de forma reiterada”. Un dels membres de la fundació, Josetxo Ordóñez, ha denunciat la presència de menors, demandants d’asil, malalts crònics dins del centre.

 

 

En un manifest, l’organització jesuïta ha assegurat que “el CIE simbolitza l’hostilitat vers les persones migrades” i és el “rostre visible” d’unes “polítiques que maten”. “Prou hostilitat. No esteu sols!”, han afegit. Els voluntaris han fet més de 600 visites i 180 acompanyaments durant 2019. El grup ha lamentat que “hi ha molt poques històries d’èxit” entre les persones internes, ja que “són pocs els que surten en llibertat i arriben a poder fer la vida aquí”, han explicat. 

“Reconeixem que, per a nosaltres, mentre no aconseguim tancar el CIE, aquest esdevé un lloc sagrat, perquè són sagrades les vides de les persones internades i el seu patiment”, defensa el text. La fundació ofereix serveis d’acompanyament psicosocial, d’assessorament legal i jurídic per les persones que es troben dins del centre i reclama el seu tancament des de fa anys. “Creiem que és inútil que hi hagi un centre com aquest a la ciutat de Barcelona”, ha reiterat Ordóñez. Mentrestant, els voluntaris del grup seguiran visitant els interns per ser una “escletxa d’humanitat” dins del CIE.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa