Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els poliesportius adscrits a l’Hospital del Mar i de Sant Pau, a punt per rebre pacients
  • CA

El Consorci Sanitari de Barcelona ha habilitat dos pavellons municipals que acolliran a les seves instal·lacions pacients amb coronavirus de l’Hospital del Mar i l’Hospital de Sant Pau de Barcelona. Els espais habilitats són el centre esportiu municipal Guinardó –amb 100 llits–, i el centre esportiu Claror Marítim –amb 72 llits–, han informat l’Ajuntament de Barcelona i la Conselleria de Salut en un comunicat conjunt aquest dissabte.

Amb sis sales diferents, el pavelló de suport a l’Hospital de Sant Pau acollirà des d’aquest diumenge pacients estables, que portin ja cinc dies o més dies hospitalitzats. El pavelló Claror Marítim es divideix en dues unitats, una per a pacients greus i una altra pels que estiguin en rehabilitació per rebre l’alta. Tots estaran a menys d’un minut de l’Hospital del Mar i del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), ja que s’ha construït un passadís interior per connectar els tres espais.

Visita de Colau i Vergés

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, han visitat aquest dissabte tots dos espais i han destacat la col·laboració entre professionals i administració en la construcció dels pavellons. Colau ha assegurat que l’habilitació dels pavellons és el resultat d’una profunda reorganització dels recursos de les administracions per fer front a la crisi del coronavirus. “És una prioritat protegir els professionals perquè puguin atendre bé els pacients, i veure què podem fer perquè estiguin tan bé com sigui possible” malgrat no estar dins d’un hospital, ha dit Vergés.

Diumenge passat ja es va posar en marxa al CEM Olímpics Vall d’Hebron com a ampliació de l’Hospital de la Vall d’Hebron, amb capacitat per 132 pacients. Vergés i Colau han destacat “el temps rècord” de les obres: en 10 dies s’han medicalizat 3 pavellons esportius. La setmana que ve el consistori i la Conselleria preveuen posar a la disposició de l’Hospital Clínic un pavelló més amb 200 llits: el campus de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya, a Montjuïc.  L’espai estarà enllestit i a disposició de l’hospital al llarg de la setmana vinent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa