Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El poliesportiu adscrit a l’hospital Vall d’Hebron passa a acollir només pacients sense coronavirus

El pavelló del Centre Esportiu Municipal Olímpic Vall d’Hebron, que s’havia habilitat com a ampliació de l’hospital per tractar pacients amb coronavirus, s’ha transformat en un hospital de dia polivalent per a persones sense el virus, un cop la pressió assistencial ha baixat. L’objectiu és iniciar un període d’adaptació a una nova normalitat amb la màxima seguretat pels pacients, tot recuperant activitats assistencials que es van ajornar o deixar de fer per evitar contagis. El Pavelló Salut Vall d’Hebron és fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament i la Generalitat. La cessió dels poliesportius acaba amb el decret de l’estat d’alarma, però s’estan preveient fases esglaonades de desmantellament, tenint en compte el moment de la possible activació dels usos esportius.

La subdirectora assistencial de Vall d’Hebron, María José Abadías, ha remarcat en un comunicat que la decisió de convertir el pavelló en hospital de dia polivalent busca precisament garantir la màxima seguretat dels pacients no contagiats. “Encara no podem retornar completament a un hospital no Covid-19, ja que tenim pacients amb aquesta patologia i pot haver-hi un repunt de casos”, ha afegit.

En aquest espai separat, per tant, es fan a partir d’ara tractaments i atenció ambulatòria que no requereixen ingrés hospitalari, com teràpies d’infusions intravenosa amb antibiòtics, teràpia substitutiva amb gammaglobulina en immunodeficiències primàries, teràpies biològiques per a patologies com la psoriasi, tractaments neurològics, i proves d’al·lèrgia, teràpies amb bombes d’insulina per a diabètics.

Per la seva banda, la regidora de Salut, Envelliment i Cures de l’Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa, ha indicat que el consistori posa el pavelló a disposició de l’hospital fins que s’aixequi el decret d’estat d’alarma, perquè pugui continuar oferint un servei eficaç i de qualitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa