Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Policia Nacional també envia un camió antidisturbis amb canons d’aigua
  • CA

El Cos Nacional de Policia ha enviat a Barcelona un camió antidisturbis amb canons d’aigua, segons ha confirmat el cos. Les mateixes fonts, però, han explicat que el vehicle –ja a la capital catalana– estarà reservat fins que el Centre de Coordinació (CECOR) ordeni utilitzar-lo. El trasllat del camió antidisturbis s’ha decidit després de tres dies d’aldarulls a Barcelona arran de la sentència del Suprem que condemna els líders independentistes.

El vehicle –comprat l’abril del 2014– no ha estat utilitzat en cap ocasió i es troba en l’actualitat al Port de Barcelona, ​​segons han confirmat fonts policials. Entre els experts policials en seguretat ciutadana hi ha dubtes sobre la utilitat d’aquest tipus de camions llança aigua, ja que, entre altres qüestions, es requereix un gran nombre d’agents per recolzar el seu desplegament.

Aquest dimecres els Mossos d’Esquadra també van mobilitzar la seva tanqueta d’aigua antidisturbis, un vehicle comprat l’any 1994 i que encara no s’ha fet servir ni una sola vegada. En nombroses ocasions la policia catalana ha mantingut un intens debat intern sobre l’efectivitat de fer servir aquesta tanqueta, ja que és molt contundent i comporta riscos per als manifestants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa