Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Plaques d’advertència als embornals per reduir els residus que arriben al mar
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha instal·lat un centenar de plaques en els embornals de la ciutat per conscienciar que no s’han de llençar petits plàstics, burilles de cigar o altres residus que poden arribar a la mar. En un comunicat aquest divendres, l’Ajuntament ha explicat que el lema de la campanya és Aquí comença el mar, no hi llencis res i que té com a objectiu evitar comportaments incívics i que els residus arribin a la mar.

Les plaques s’han començat a instal·lar al districte de Ciutat Vella i en els pròxims dies es farà a la resta de la ciutat, en una campanya a la qual també s’han unit els ajuntaments de Cadis, Sevilla i Palma de Mallorca, entre d’altres. Es tracta d’una campanya en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2020, que també inclou una iniciativa destinada a la reflexió sobre el residu zero amb l’objectiu de reduir, reutilitzar i reciclar.

Segons les dades municipals, en la temporada de bany d’aquest 2020 s’han retirat de l’aigua de les platges barcelonines 20 metres cúbics de residus flotants, així com també 381 tones de residus sòlids a la sorra, 66 més que en 2019.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa