Un pla minuciós enxampa els autors de l’atac islamòfob a una nena

S'ha identificat un home i una dona com a autors de dos delictes per insultar i assetjar una adolescent de 13 anys al metro

Els Mossos d’Esquadra han dedicat els últims dies a traçar una investigació que ha acabat amb la identificació presencial dels autors de l’atac islamòfob a una nena de 13 anys a l’estació del metro de Bac de Roda. Ho ha avançat Metrópoli Abierta i ho han confirmat fonts de la policia catalana a aquest diari. Després d’identificar-los digitalment amb les imatges de les càmeres de seguretat, s’havien estudiat de manera minuciosa els moviments habituals de la parella. L’objectiu era concloure quins eren els seus patrons de desplaçament. Amb aquesta informació, es va acabar preparant un dispositiu policial al metro i el desplegament va donar fruits: els van enxampar quan entraven a una estació.

Una vegada identificats plenament, la policia els ha atribuït dos delictes: un per atemptar contra els drets fonamentals i les llibertats públiques i l’altre per haver protagonitzat un tracte degradant i vexatori. Els acusats són un home i una dona, tal com va denunciar el germà de la víctima quan va donar a conèixer el cas i va fer una crida a les xarxes socials per trobar testimonis dels fets.

Segons el relat del familiar de la nena de 13 anys, la parella d’adults va assetjar i insultar l’adolescent amb referències inequívocament racistes. Li van dir “mora de merda” i van fer comentaris vinculant-la amb la delinqüència i el terrorisme. Davant d’això, alguns passatgers van sortir en defensa de la nena, però l’home i la dona seguien a la seva.

En ser coneixedors dels fets, els Mossos es van posar en contacte amb l’entorn de la víctima i finalment van rebre una denúncia formal. A partir d’aquell moment, la unitat d’investigació de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità (ASMET) de la policia catalana va començar el seu pla per seguir i identificar els autors d’aquest atac. Ara està previst lliurar les diligències al jutjat, tot fent arribar la mateixa informació a la fiscalia de delictes d’odi.

Comentaris

  Tano 23/09/2021 7:42 pm
  Canya a aquesta puta xusma.
  Manel 23/09/2021 8:37 pm
  Si li haguessin dit catalana de merda ja estaria tot arxivat
   Francesca 23/09/2021 9:53 pm
   No fa gens de gràcia fer "suposicions" i insinuacions sobre un tema tant fort i tant lamentable en ple segle XXI, on les distàncies entre tots els països del món no existeixen.
  Vendetta 23/09/2021 9:28 pm
  Kuan son catalans arxiben el cas y ni tan sols investiguen
  Carles BCN 24/09/2021 9:06 am
  Caldria més minuciositat en enxampar xorissos...oi?

Nou comentari