Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Pirineus-Barcelona està preparada per acollir els Jocs Olímpics d’Hivern de 2026
  • CA

El secretari d’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, ha anunciat que Pirineus-Barcelona tindrà llest un primer dossier tècnic per acollir els Jocs Olímpics d’Hivern del 2026 en el primer trimestre del 2019. En el marc de la presentació de la nova temporada d’hivern de les estacions d’esquí i muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), Figueras ha parlat de la precandidatura del 2030 i ha dit que estan preparats per acollir els jocs quatre anys abans.

“Si el COI pica a la porta de Catalunya pel 2026, no podem tenir una altra resposta que dir-los que estem preparats“, ha explicat Figueras, encara que ha recordat que la seva voluntat és presentar-se per acollir els jocs del 2030. També ha aprofitat per insistir al govern espanyol que permeti als esportistes kosovars competir en igualtat de condicions: “Madrid només té una alternativa, deixar de ser una anomalia a l’hora de tractar els esportistes kosovars”.

Per la seva banda, el president de FGC, Ricard Font, ha assegurat que les infraestructures actuals no són un problema i ha ressaltat que si hi ha voluntat de ser una seu olímpica és necessari tenir esportistes d’elit. Així mateix, ha insistit en el compromís de FGC, que ha assumit l’Oficina Tècnica del projecte Pirineus-Barcelona per als Jocs Olímpics d’Hivern de 2030, de defensar al màxim la Secretaria General de l’Esport, així com els ajuntaments, les institucions locals i les pròpies escoles per formar a més esquiadors.

Més notícies
“Obrim l’escola cada dia sense saber quan tornarà a fallar el mur”
Notícia: “Obrim l’escola cada dia sense saber quan tornarà a fallar el mur”
Comparteix
El Consorci d’Educació construirà una tanca de seguretat al voltant d’un solar en males condicions que toca amb una escola de Sant Andreu
“El reforç policial a Ciutat Vella és un pedaç però funciona”
Notícia: “El reforç policial a Ciutat Vella és un pedaç però funciona”
Comparteix
Es compleixen 15 dies des que Mossos i Guàrdia Urbana van intensificar la presència al districte i els veïns temen que no duri
Uber treu profit de la vaga de taxistes i triplica el nombre d’usuaris a Barcelona
Notícia: Uber treu profit de la vaga de taxistes i triplica el nombre d’usuaris a Barcelona
Comparteix
L'empresa americana ha guanyat clients després de l'aturada i incorporarà 200 cotxes a la flota de la ciutat
Els ídols que ningú coneix
Notícia: Els ídols que ningú coneix
Comparteix
Alma és una nova manera de parlar del fet social. Amb actitud i optimisme. Des de la diversitat. I a partir de les històries de l’Obra Social ”la Caixa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa