Les persones trans es podran inscriure amb el nom que triïn al registre municipal

L'Ajuntament afegeix les opcions "home trans" i "dona trans" a la casella de "gènere"

El govern de Colau ha aprovat avui el decret que permetrà les persones transexuals, transgèneres i intersexuals registrar-se a l’Ajuntament amb el nom i el gènere amb què s’identifiquin. Aquest canvi donarà l’opció de fer els tràmits municipals amb el nom sentit i no l’oficial, segons assenyala el consistori. A més, també es podrà escollir a la casella de “gènere” les opcions “home trans”, “dona trans” i “cap de les anteriors”, a més d'”home” i “dona”. 

L’Ajuntament celebra que el decret suposa “un pas més” en el compliment del pla municipal per a la diversitat sexual i gènere, que contempla iniciatives a nivell local fins al 2020. “La realitat és diversa i l’administració ha de trencar amb la invisibilitat i facilitar que les persones trans es puguin registrar amb el nom sentit i amb el gènere amb el que se sentin còmodes”, ha afirmat la regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez. La regidora ha admès que el llistat podria haver estat “molt més ampli” però que l’han volgut fer “comprensible per a tothom”.

A partir del dia que el butlletí municipal reculli la publicació del decret començarà el període d’al·legacions. Està previst que l’aprovació definitiva sigui la primera setmana de maig.

Nou comentari