Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les persones trans es podran inscriure amb el nom que triïn al registre municipal
  • CA

El govern de Colau ha aprovat avui el decret que permetrà les persones transexuals, transgèneres i intersexuals registrar-se a l’Ajuntament amb el nom i el gènere amb què s’identifiquin. Aquest canvi donarà l’opció de fer els tràmits municipals amb el nom sentit i no l’oficial, segons assenyala el consistori. A més, també es podrà escollir a la casella de “gènere” les opcions “home trans”, “dona trans” i “cap de les anteriors”, a més d'”home” i “dona”. 

L’Ajuntament celebra que el decret suposa “un pas més” en el compliment del pla municipal per a la diversitat sexual i gènere, que contempla iniciatives a nivell local fins al 2020. “La realitat és diversa i l’administració ha de trencar amb la invisibilitat i facilitar que les persones trans es puguin registrar amb el nom sentit i amb el gènere amb el que se sentin còmodes”, ha afirmat la regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez. La regidora ha admès que el llistat podria haver estat “molt més ampli” però que l’han volgut fer “comprensible per a tothom”.

A partir del dia que el butlletí municipal reculli la publicació del decret començarà el període d’al·legacions. Està previst que l’aprovació definitiva sigui la primera setmana de maig.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa