Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una de cada tres persones amb discapacitat que tenien feina l’han perdut durant la pandèmia

El 33,5% del miler de persones ocupades amb discapacitat amb les quals la Xarxa per a la Inclusió Laboral de Barcelona (XIB) ha mantingut contacte des de l’esclat de la crisi sanitària generada per la covid-19 s’ha quedat sense feina, ha explicat l’Ajuntament en un comunicat. La xifra fa referència a baixes tramitades amb un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO), un acomiadament o una finalització del contracte. A més a més, també s’han paralitzat els processos de pràctiques laborals de 35 persones, denuncia l’entitat. L’entitat ha aprofitat el Primer de Maig per fer una crida a mantenir l’ocupació de les persones amb discapacitat. 

A banda del 33,5% de persones que han perdut la feina, un 38% segueix en actiu treballant en serveis essencials o teletreballat, mentre que el 28% restant es troba en situació de baixa mèdica, permisos retribuïts o vacances, entre d’altres, però en qualsevol cas mantenint vinculació amb les empreses.

Durant el període transcorregut des del decret de l’estat d’alarma, la XIB s’ha posat a disposició d’entitats i treballadors i treballadores un servei d’assessorament jurídic i material adaptat per a una lectura fàcil amb informació específica sobre què són els ERTO i què cal fer en cada cas. Igualment, s’estan elaborant materials accessibles per a la tornada a la feina de les persones que encara no ho han fet, amb l’objectiu últim de garantir la màxima seguretat d’aquestes persones i també de les empreses col·laboradores.

Les persones ateses per la XIB el 2019 van ser 1.903, de les quals 813 van ser contractades. Des de la seva creació l’any 2014, aquesta xarxa ha atès més de 9.000 persones amb algun tipus de discapacitat per facilitar la seva inclusió laboral i ha superat les 3.500 persones contractades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa