Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El servei de metro frega la normalitat prepandèmica
  • CA

El nombre de passatgers del metro va créixer un 26,1% el passat mes d’agost, fins als 23,8 milions de viatgers, respecte al mateix període del 2021, segons les dades de l’Estadística de Transport de Viatgers de l’INE. Això vol dir que gairebé es va arribar a xifres d’abans de la pandèmia, ja que el creixement és només 1% inferior que el que es va viure en el mateix període de 2019, quan 24 milions de persones van fer servir el metro.

Pel que fa al bus, les dades també són favorables. A l’agost el van agafar 12,27 milions de persones, un 28,5% més que l’any passat, la qual cosa es tradueix amb 9,5 milions. En aquest cas, però, les xifres estan encara lluny d’arribar a nivells d’abans de la pandèmia. Concretament, representen un 12,1% menys que el 2019, quan van utilitzar el bus 13,95 milions. La situació és similar al transport urbà del conjunt de Catalunya, que va comptar amb 17,3 milions de passatgers, la qual cosa vol dir que es van produir un 30,4% en termes interanuals, però un que són 10,76% menys que en el 2019.

L’Aeroport de Barcelona va arribar als 4,2 milions de passatgers al setembre

Altres dades en els desplaçaments que també indiquen que Barcelona va recuperant la normalitat d’abans de la pandèmia estan relacionades amb el nombre de passatgers que van passar el mes de setembre per l’Aeroport de Josep Tarradellas Barcelona-El Prat. Tal com va informar aquest dimarts Aena en un comunicat, 4,2 milions de passatgers van passar per les seves instal·lacions, la qual cosa es tradueix amb el 82,4% dels que van passar el setembre del 2019.

Això no és tot. Segons el mateix comunicat, setembre ha estat el tercer mes de l’any amb el nombre més alt de passatgers, per darrere de juliol i agost. El nombre total de passatgers d’aquest 2022 és, de moment, de 30,9 milions, el 75,9% dels que hi havia en el mateix període del 2019.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa